Razika: Ut Til De Andre

Razika
Ut Til De Andre

Razika: Ut Til De Andre

GAFFA

Album / K. Dahl Eftf.
Utgivelse site.partials.date_prefix26.01.2015
Anmeldt av
Per Henrik Arnesen

Ut til de andre er bergenskvartetten Razika sitt tredje album, og skiller seg ikke så altfor mye fra de to første utgivelsene til bandet: Forsatt er det vindskeive og skranglete melodier med tekster om ting som skjer i livet; fortsatt er det sjarmerende og smånaivt. Men det funker til de grader, og Razika leverer sitt tøffeste album så langt.

Bandet har lagt bort de klareste ny-veiv referansene og beveger seg mot det småskitne lydbildet i punkpopen. Her balanserer de på en tynn line med fare for å falle ned og bli nok et totalt uinteressant band i mengden, men lander heldigvis på rett side og klarer å beholde sin egen stil og rufsete uttrykk som har vært kjennetegnet deres.

Albumet åpner herlig friskt med Faen Ta Deg, med klar melding til gamle kjærester, og fortsetter videre i det samme herlige skranglete sporet. Tittelteksten refererer til og med til bergensbandet Zimmermann. De trykker ekstra hardt på når de føler for det, med en frisk kombinasjon av ska, punk og herlige poprefrenger blandet med harde og røffere melodier. Albumet, spilt inn live i studio med Yngve Sætre som produsent, består av 12 låter som klokker inn på knappe 38 minutter, men du verden så herlige disse minuttene er.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA