x
Sugarfoot: This Love That We Outwore

Sugarfoot
This Love That We Outwore

Sugarfoot: This Love That We Outwore

GAFFA

LP / Crispin Glover Records
Utgivelse site.partials.date_prefix26.09.2012
Anmeldt av
Øyvind Berekvam

Hva er det med Trøndelag og countryrock? I 2012 ga både The South og Ida Jenshus ut bortimot plettfrie album i americana-landskap. Så viser det seg at enda et prosjekt hadde fortjent vel så mye positiv omtale, nemlig Sugarfoot. Vi kan alltids ta selvkritikk for at «This Love That We Outwore» gikk oss hus forbi i fjor, men det er som kjent aldri for seint å oppdage nye godbiter. Det solskinnscountrylandskapet Sugarfoot opererer i er til gjengjeld tidløst, og denne platen høres ut som en skjult skatt fra begynnelsen av 70-tallet.

Øyvind Holm og Hogne Galåen (Deleted Waveform Gatherings) har fått med seg et imponerende stjernelag av musikere (Motorpsycho, Tussler, The South, Dipsomaniacs, Too Far Gone, The Moving Oos etc) og sammen har de laget en plate som oser av kjærlighet til sjangeren.

Slike prosjekter kan fort ende opp som pastisj, men gjennomgående solide låter, gjennomtenkte og smarte arrangementer og ikke minst himmelske harmonier gjør platen til en gledelig overraskelse. Referansene til The Byrds, Gram Parsons og The Grateful Dead er selvsagt åpenbare, men Sugarfoot evner også å tilføre de såre elementene som The Jayhawks var eksperter på. 


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA