Ung spiller i en Plantasjen-sponset jungel

Myra, Parkteatret, Oslo

Ung spiller i en Plantasjen-sponset jungel

Anmeldt av Peder Ebbesen | GAFFA

Myra bragte regnskogen til Parkteatret, rett fra Norges vestkyst.

Myra, nei ikke norsk våtmark, men en av Norges mest lovende kvinnelige rappere. På Parkteatret fredag kveld holdt hun en av sine første helt egne konserter og hun imponerte stort med mengder av sjarm og rap-talent, dette til tross for hvor nervøs hun hevdet å være.

Parkteatret virket fuktigere enn normalt denne kvelden. Det kan være mye på grunn av alle plantene som danderte absolutt hele scenen. En dyktig DJ spiller opp med sexy beats, og oppe på kanten på venstre siden av scenen ser vi Myra. Med et hår lengre enn en løvemanke, sittende på huk skuende utover jungelen og publikum. Hun leverer et par bars før hun tar seg sjarmerende klønete ned på scenen.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Killers' «Wonderful Wonderful».

Tilstedeværelsen på scenen er upåklagelig. Ja, hun er nervøs, og det merkes at dette ikke er en artist med mye scenetid, men den nervøse pratingen og alle anekdotene mellom låtene blir til hennes fordel.

Bars på bars

Myra har ikke den største katalogen enda, men den mildt sagt lovende katalogen leverte og vel så det. Høydepunktene var fremførelsen av Link Opp og Lever I Bassen, her slappet det hardest og imponerte mest. Myra har en knallhard levering og dritkul intonasjon.

Hver eneste stavelse er tydelig og flyten hennes er eksemplarisk. Hun leverer best jo hardere hun spytter.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Hun er ingen dårlig sanger heller. Tidvis minner hun meg veldig om r&b stjerneskuddet SZA signert med TDE, som blant annet er frontet av Kendrick Lamar.

Er kanskje Myra NMG sin egen SZA?

«Jeg har med meg en venn»

Halvveis ute i settet informerer Myra om at hun gjerne vil ha en venn opp på scenen. Tuslende ut på scenen fra publikum kommer Lars Vaular. Slaskete hår og seende ut som han kommer rett fra sene netter i pappaperm, det er mye mulig dette er tilfellet. Sammen leverer de en sterk opptreden av Ventet På Deg. Lars gir sin med-signerte rapper en selvtillitsboost og konserten etter Lars har trasket av scenen er preget av en enda mer smilende Myra.

Hun forteller at alle de grønne bregnene vi ser her i kveld er sponset av Plantasjen og hun passer på å gi de plenty med shout outs i resten av kvelden. Og oppfordrer publikum til å gjøre det samme.

LES OGSÅ: Regjeringens «kjendisfest» får kritikk.

Jeg har masse tiltro til Myra. En nødvendig artist vi trenger i det norske hip hop landskapet. Det er debutalbumet i horisonten og jeg gleder meg til å høre mer fra bergenseren med ekstra mye saus.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA