x
Sibiir: Sibiir

Sibiir
Sibiir

Tidlig julegave

GAFFA

Album / Fysisk Format
Utgivelse site.partials.date_prefix09.12.2016
Anmeldt av
Magnus von Schantz

Unnfanget og forløst rundt Youngstorget og omegn har Sibiir gjort seg ganske så bra bemerket kun med en EP i sekken. Nå er deres selvtitulerte og etterlengtede debutalbum ute.

Metalsjangeren har stått på stedet hvil i lengre tid og godt er det. I det siste har faunaen dessverre vært dominert av fjortisinfiserte drittband med metalcore ambisjoner. Heldigvis er det fortsatt noen band som har magemål og evner til å gi ut en gjennomført beintøff metalskive. Det selvtitulerte debutalbumet til Sibiir er en av disse. Referansemessig befinner Sibiir seg med begge føttene godt plantet innenfor de aller beste metalsjangerne. Langt unna rettetang og horder av selvskadende gothfans.

Beat Them To Death er en festlig liten perle av en låt, som om Carcass skulle spilt opp til dans på lokalet. Det er ikke lett å være sjarmerende når man synger om å knuse trynet til folk med et balltre, men Sibiir klarer det. The Silence Of The Seagulls har noen tydelig Mastodon-inspirerte riff, mens White Noise er kraftig kost på vokalsiden, som Rob Flynn på steroider. I disse juletider kan man dessuten kose seg gløgg med The Spiral, hvor det imponerende dobbel-gitar samspillet rett og slett er stor idrett. 

Sibiirs debut er både røskende ballespark og treffende god. Til tider gir den også teknisk bakoversveis, uten å briefe mer enn akkurat nødvendig.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA