x
Bob Hund: Dödliga Klassiker

Bob Hund
Dödliga Klassiker

En moderne klassiker fra Bob Hund

GAFFA

Album / Woah Dad
Utgivelse site.partials.date_prefix16.09.2016
Anmeldt av
Per Henrik Arnesen

Etter 2012-utgivelsen Låter Som Miljarder solgte Bob Hund sine instrumenter og sa opp leiekontrakten på øvingsstudioet. De ville gjøre noe annet, noe nytt, starte fra bunnen av.

Var det slutten for Bob Hund, ville mange vite, og svaret var selvsagt nei. I fjor var de tilbake i manesjen med EP'en Dödliga Klassiker 3 og nå er de klar med sitt album nummer 11.

Dödliga Klassiker er et typisk Bob Hund-album. Man er aldri i tvil om hvem som står for musikken når de trykker i gang. Det er bare Bob Hund som låter som Bob Hund med sine småsnurrige melodier og kryptiske tekstlinjer.

Skånebandet har alltid levert låter av høy kvalitet. Denne utgivelsen viser at bandet fortsatt vet hva som må til. Det er lett tilgjengelig med sine publikumsflørtende melodier og nynnbare tekstlinjer. Thomas Öberg gir alt bak mikrofonen og høres tidvis nesten andpusten ut. Alle som noen gang har sett bandet live vet hvilket driv han har på scenen, og slik låter det også innimellom her. Og det er nettopp stemmen, sammen med gitaristenes stødige fremføringer, som er bandets styrke. Og når det de i tillegg smyger inn rene og urene synthtrakteringer blir det en herlig kombo.

Brooklyn Salsa byr på heftig, funky discobeat kledd i Bob Hunds musikalske univers. Albumets klart mest fengende låt. Bandet har alltid hatt en snurrig vri på sine melodier. Selv om det kanskje høres litt enkelt ut er det mye som skjer under overflaten. Der bobler det av ulike lyder og instrumenteringer.

Min Pinata åpner med lyder fra lekesynth og mariachiblåsere og plutselig befinner man seg i på varmere breddegrader.

Tekstlinjer som "du har en fluga i din mjölk, det är den som bär dina hemligheter", "jag står i et godis regn utan paraply, måste slå meg loss" eller "blommor som du väkser bara på brinnande fartyg" er typiske Bob Hund-strofer. Linjer som nesten kan stå alene som små fortellinger.

Bob Hunds musikk er energisk, og smitter over på lytteren. Man blir i godt humør når man tar steget inn i bandets musikalske verden. Høydepunktet på albumet er den smårare Rockabilligt. Syv minutter med alt du kan ønske deg av Bob Hund i en og samme låt.

Det er dansbart, det svinger og det får definitivt frem rockefoten. Og heldigvis låter det fortsatt som Bob Hund. Fire av låtene fra fjorårets EP-utgivelse har også fått være med videre.

Tittelen på albumet er kanskje vel optimistisk, men det er uten tvil flere av disse låtene som kommer til å føye seg inn på topp 10-listen over Bob Hunds beste stunder. For Dödliga Klassiker er et av deres beste album, med låter som omfavner ulike retninger, fra det rolige til det mer støyete og funky. Rett og slett en nytelse.

Bob Hund spiller flere konserter i Norge i oktober og november.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA