«Breaking Bad»-stjerne donerte blodplasma etter å ha hatt covid-19

Skuespillerne Aaron Paul og Bryan Cranston fra serien «Breaking Bad» under Emmy-utdelingen i Los Angeles 22. september, 2013.
Bryan Cranston er en av mange amerikanere som har vært smittet av koronaviruset – men sier han var heldig som bare fikk milde symptomer.

Nå trår «Breaking Bad»-stjernen til for å hjelpe dem som er hardere rammet enn ham selv.

Cranston delte nylig en video av seg selv mens han donerte blodplasma, som inneholder antistoffer mot covid-19 og kan brukes til behandling av andre eller til forskning, melder TMZ.

840 milliliter blodplasma resulterte det i, og mens teknikeren ved UCLA-universitetet viser frem «fangsten» i filmen kaller Cranston det for «flytende gull» – etter den gulaktige fargen.

Skuespilleren forteller at han ble koronasyk ganske tidlig, og hadde noen av de vanlige, lette symptomene som hodepine, trykk i brystet og tap av smaks- og luktesans.

Bryan Cranston sørget imidlertid for å påpeke at covid-19 arter seg svært ulikt, og at viruset hittil har resultert i mer enn 150.000 dødsfall i USA. Han oppfordrer seerne til å fortsette å være tålmodige og på vakt – og følge reglene, for å komme seg gjennom pandemien, rapporterer nettstedet.

Foto:Jim Watson | AFP Photo | NTB Scanpix
Bryan Cranston som Walter White i «Breaking Bad».

(©NTB)