Historisk episode fra «Hotell i særklasse» fjernes i Storbritannia

«Fawlty Towers»-gjengen gjenforent i 2009: Fra venste: Prunella Scales, John Cleese, Connie Booth og Andrew Sachs. Anledningen var et 30-årsjubileum for TV-klassikeren.
BBC-eide strømmetjenester fjerner episoden fra TV-komiserien «Hotell i særklasse» med det ikoniske sitatet til Basil Fawlty: «Don't mention the war!".

Episoden, som har tittelen «The Germans», blir den siste i rekken av flere TV- og filmproduksjoner som fjernes fra strømmetjenester i kjølvannet av demonstrasjonene og protestene etter George Floyds død, melder The Guardian.

I Norge sendes serien, som består av to sesonger med seks episoder i hver sesong, på TV 2 Sumo.

– Jeg er fryktelig glad for at verden går fremover, men er veldig skeptisk til at vi skal skrive om historien. Vi har derfor besluttet ikke å avpublisere denne episoden, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til NTB fredag.

«Hotell i særklasse» – «Fawlty Towers» – fra 1970-tallet ble i fjor kåret til tidenes beste britiske komiserie.

I episoden som fjernes, den siste i den første sesongen, besøker en tysk familie hotellet Fawlty Towers i Torquay, og hotelleier Basil (John Cleese) går fullstendig av hengslene i sitt forsøk på å ikke nevne andre verdenskrig og få de andre ansatte til å avstå fra å «mention the war». Samtidig er manuset ladet med politisk ukorrekt språk.

Den aktuelle episoden, som ble vist første gang i 1975, inneholder også en scene der Basil Fawlty er tilsynelatende sjokkert over å bli behandlet på sykehus av en svart lege.

(©NTB)