Bare Tuva klarte å få Aslag Haugen til å gråte i «Hver gang vi møtes»

Tuva Syvertsen var den eneste som fikk Aslag Haugen til å felle noen tårer under innspillingen av «Hver gang vi møtes», som har premiere lørdag.
– Alle fremfører «Den finaste eg veit», fleiper Aslag Haugen.

Hellbillies-sjefen takket omsider ja til TV 2, og dermed blir Hellbillies-klassikeren og klinelåten over dem alle å høre i «Hver gang vi møtes». Linnea Dale har allerede røpet i TV 2s forhåndsprogram før årets sesong at hun og mannen har klindanset til «Den finaste eg veit» – på hver sin kant før de møttes.

Og nå skal låtene som Aslag Haugen skriver sammen med broren Lars Håvard omsider bli å høre sunget av andre. Hvem som gjør hva får ikke pressen lov å røpe, men det som er sikkert er at «Den finaste eg veit» definitivt blir å høre. Én gang iallfall.

LES OGSÅ: Liam Gallagher med sjokkbeskjed på Twitter.

– De har spurt hvert år, men jeg har ikke sagt ja før nå, sier Aslag Haugen og røper at det var Odd Nordstoga som gjorde utslaget.

– Jeg ringte ham da jeg hørte at han vurderte å bli med. Vi ble enige om at hvis han sa ja, skulle ikke jeg være feig!

Tuva klarte det

Artistene som deltar, får velge låtene de skal tolke selv. Dermed satt Aslag Haugen seg til med låtkatalogen til Nordstoga, Frida Ånnevik, Tuva Syvertsen, Morgan Sulele, Chris Holsten og Linnea Dale. En artistbukett som på et vis representerer to generasjoner, og to ulike musikalske landskap.

– Det var lettest å tolke Odds låt, mens å synge Morgan sin var mye prøving og feiling fordi uttrykket er så ekstremt forskjellig fra mitt. Men til slutt, når du kommer inn i låtkjernen, så oppdager du at forskjellen er mindre enn du tror, sier Haugen.

Som medgir at det var sterkt å få låtene sine tolket. Men bare én av de andre artistene klarte å få countryrockeren til å grine litt.

– Tuva klarte å gølve meg med en tolkning av en av mine sanger. Alt blir nært og sterkt, men noen tolkninger rører deg sterkere enn andre, sier han til NTB.

EP-klart Hellbillies

Hellbillies-sjefen skal i hvert fall se på første program ut, som sendes lørdag 11. januar og har Odd Nordstoga som første artist ut. Aslag Haugen har allerede sett «sitt» program, som følger lørdagen etter.

For det er travle tider i vente: 5. februar sparker Hellbillies i gang det en ny, stor turné – etter at de slipper en EP med fire nye låter.

– Det er første gang vi prøver oss med EP. Jeg ville at vi skulle ha ny musikk med oss ut på turneen. Ha et nytt blikk fremover. Sangene er spilt inn på grendehuset Sundrehall, og Haugen sier han håper «jævelskapen i veggene der smittet over». Senere i år følger en ny EP, som senere skal samles til et album.

At det blir den berømmelige griningen i «Hver gang vi møtes», sørger produksjonsselskapet Mastiff for ved på alle vis å sikre at artisten som får sine sanger fremført av kollegene, hører dem for første gang foran kamera.

Frida Ånnevik røper at TV-folkene passer på at de ikke engang nynner på låten de skal fremføre.

– Det overrasket meg at det var så hemmelig, der man måtte gå med lyddempende hodetelefoner så du ikke hører lydprøvene. Dermed «smeller det» når kameraene går. Det er fint, for de følelsene kommer fra hjertet og magen.

Hun har prøvd seg i musikkreality før, og kom på tredjeplass i «Århundrets stemme». I «Hver gang vi møtes» blir ingen stemt ut, men Ånnevik sier det er skummelt å gi fra seg kontrollen over egne låter.

– Dårlig til å late som

Tuva Syvertsen, som kom på en utrolig sterk andreplass i «Stjernekamp» i 2012, hadde helt andre bekymringer, sier hun til NTB:

– Det mest ubehagelige var at jeg var redd for ikke å like det de andre gjorde med låtene mine – og at jeg kom til å vise det. Jeg er kjempedårlig til å late som! Min dag var den verste å komme gjennom, sier Tuva, som heldigvis likte det hun hørte.

Tidligere har Tuva alltid tenkt «det kan noen andre gjøre». Nå lot hun seg lokke av Odd, Aslag og Frida sa ja.

– Jeg angrer ikke. Det var kulere enn jeg hadde tenkt. Og til å være et underholdningsprogram var det seriøst i alt som hadde med musikk å gjøre.

Odd setter anslaget

– Jeg setter anslaget for årets serie. Jeg velger å ta det som en kompliment. Men vi var ikke så varme i trøya da, så det er færre dårlige vitser enn utover i sesongen, sier Odd Nordstoga.

Han har vært skeptisk til «Hver gang vi møter»-deltagelse i årevis. Men da han tok utfordringen fra Haugen, bestemte Nordstoga seg for å gå all in.

– Når du først sier ja, er det ingen grunn til å være negativ. Da er det bedre å omfavne opplegget. Det var artige folk, både kjenningene og de unge, nye bekjentskapene, sier Odd Nordstoga og kaller innspillingstiden for «en folkehøyskole for voksne».

Fikk du med deg denne?

(©NTB)