«Ugly Betty»-skaper død – nå sørger America Ferrera

Skuespillerne og crewet til serien «Ugly Betty» under Golden Globe-utdelingen i 2007. Silvio Horta nummer fire fra høyre.
«Ugly Betty»-skaper Silvio Horta er død, 45 år gammel.

Ifølge Variety ble han funnet død i et tilsynelatende selvmord på et hotellrom i Miami tirsdag. Nå sørger America Ferrera, som spilte tittelrollen i «Ugly Betty»-serien i årene 2006 til 2010. Hun skriver på Instagram.

– Jeg er lamslått og hjertet mitt er knust over å høre den grusomme nyheten om «Ugly Betty»-skaper Silvio Hortas bortgang. Hans talent og kreativitet bragte så mye glede og lys til meg og mange andre.

LES OGSÅ: «Joker» i Bafta-vinden.

Ferrera sier hun tenker på smerten som hans familie og kjære nå må føle, og at hele «Ugly Betty»-familien føler dette tapet.

America Ferrera spilte rollen som Betty Suárez, en smart – men utrendy – ung, mexicansk-amerikansk kvinne som fikk jobb i et prestisjetungt moteblad. Den amerikanske serien var inspirert av en såkalt telenovella vist i Colombia, skrevet av Fernando Gaitán.

«Ugly Betty» høstet en rekke priser, blant annet to Golden Globe-priser i 2007 etter premieresesongen. En av dem gikk til Ferrera som beste komedieskuespiller, som også innkasserte en tilsvarende Emmy-pris.

LES OGSÅ: Queen-legenden snakker ut om den tunge tiden.

Silvio Hortas nyeste prosjekt skal ifølge Variety ha vært under utvikling hos kanalen Fox i 2018. Det var en serie kalt «Move» i samarbeid med Mary J. Blige, der ideen var hentet fra livet til koreografen Laurieann Gibson, som blant annet skapte dansenumre for Beyoncé, Michael Jackson, Alicia Keys og Lady Gaga.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)