Nyhet

X2 2024: HER ER ÅRETS MUSIKKPROGRAM

I år satser festivalen på et bredt program med artister for alle! Her finnes man alt fra lavmælt singer/songwriter til progrock- inspirert hardstyle techno

Er du journalist-student og/eller over gjennomsnittet glad i half-pipes?
Da har du nok hørt om ekstremsport-eventet slæsj musikkfestivalen X2 i Volda.

Her er årets artister:

LEMAITRE: 
De har i lang tid vært bosatt i USA og har spilt på gigantfestivalene Coachella og Lollapalooza, samt britiske Reading og Leeds. Nå er gutta klare for å komme seg ut på veien igjen og skal fylle vårt store telt med det de sjøl kaller “tunge beats, akkompagnert med fjærlette hooks som ikke slipper taket før du trygler”.

 


TACOBITCH:
DE VAR etterspurt allerede før de hadde gjort noen ting, som resulterte i rekordlange køer da de debuterte på by:larm Festivalen 2019. Siden den gang har de kapret et bredt spekter av publikummere på Norges mange scenekunst- og musikkscener og festivaler, med sin skarpe tilstedeværelse på scenen og et rykte basert på strategisk, men leken, mystikk. Og nå kjem dei til X2Festivalen!
Etter innspilling av sitt første album vinteren 2023 vil de ut på tur igjen. For selv om Tacobitch har gitt ut to EPer (Humami og Jumami på LEKK) siden deres oppstart, er de først og fremst en live-opplevelse.  Bestående av både musikere og scenekunstnere tar Tacobitch i bruk teater, scenografi, kostyme og koreografi for å utvide hva man kan forstå som en konsertopplevelse, og gjennom sine anonyme alter-egoer spiller de på vår alles fascinasjon for “spetakkelet” som hovedinstrument. Passe overskridende, passe skumle og passe gøyale, vil de vise folk et utopisk håp om den generøse festen som løsning - utkledd i dystopisk drakt. Techno. Dans. Show.


AUGUSTINE:
Det svenske popfenomenet, sangeren og produsenten blandar mørkfarga nostalgi av moderne pop-romantikk. Siden debuten i 2019, har August rørt fans over heile verda. Hans live-opptredener har tiltrukkeg seg store publikum, og utsolgte konsertar over heile Skandinavia og Europa.  
Født ut av ein forkjærleik for groovy 70-tallsmelodiar og moderne chillwave, har han med sin bombastiske og retro-duftende indiepop allereide vunnet ros frå internasjonale storheiter som Billboard, Rolling Stone og Ones To Watch. Debutalbumet 'Weeks Above The Earth' mottok to svenske Grammy-nominasjonar for Beste Album og Beste Alt-Pop Augustine sine varme kombinasjonar av sjelfull falsett, leikne lydlandskap og skjøre kjærleikshistorier, skapar eit unikt univers og ein energi som treff eit verkeleg breidt publikum på tvers av landegrenser. Allereide 29. september kjem første singel "Women" frå det nye albumet som kjem i god tid før festivalen X2 Festivalen vert siste stopp på hans nordiske turné i vår, noko som virkelig kjem til å bli ein vakker fest for oss!

 


DILLISTONE:
Et kjærlighetsbarn av København, Shanghai, London og Berlin. Dillistone er artistnavnet til Morten Aamodt, en danskfødt produsent og låtskriver som fant lyden sin i bunkerstudioene og klubbene i Kina etter andre verdenskrig.
Han fikk først eksponering på nettet gjennom godt mottatte remikser, spesielt for Dua Lipa, før han fokuserte mer på sangskriving og originaler. Siden den gang har Dillistone samlet over 100 millioner avspillinger, og mer enn 1 million månedlige lyttere på Spotify. I 2022 legger Dillistone ut på en ny artistreise, og bringer sin melankolske dans fra studio til scene. Etter å ha vunnet danske KarriereKanonen 2022, ble sangen hans ‘Haunted’ P3 Uundgåelige, nådde #1 av de danske Shazam Charts og toppet nr. 5 på airplay-listene.

 

YAEGER:
Det svenske pop-fenomenet Yaeger, aka Hanna Jäger, har i løpet av året blitt en av de mest spilte artistene på svensk radio. Med sanger som «Water Pistol», «Lupins in blue» og «Ciao» blander hun rave-estetikk og hyperpop som garantert vil få deg til å danse.
Hun slapp nettopp EPen «Jaguar» som allerede går varmt på Spotify. Yaeger har selv sagt at EPen handler om å være singel, og på søken. Om å løpe etter noe, fram til man endelig finner trygghet i seg selv, og kanskje noen andre. Artisten har blitt hypet opp av store musikkmagasin som Billboard, Nylon Japan og Triple J, og hun har samarbeidet med Icona Pop. Med en unik stil og «bad bitch energy» er det liten tvil om at Yaeger kommer til å heve taket i Sparebak1-hallen.


AUTONOMIE:
Autonomie kommer fra Hundvåg på den vindfulle norske vestkysten og leverer rått. I alderen 17-19 år er disse gutta avlet på en saus av The Stupids, Sepultura, Slayer og Exodus. Kast inn litt klassisk britisk hardcore og du er ganske nær. De har allerede selvutgitt 3 digitale singler, før de ble plukket opp av Fysisk Format etter anbefaling av Vidar Landa (Kvelertak, Beachheads) og Ivar Nikolaisen (Kvelertak, The Good the Bad and the Zugly). De ble månedens P3 urørt i januar.


TYR:
Det siste året har Tyr  markert seg som en av de mest spennende artistene på den norske musikkscenen. Han debuterte sommeren 2022 med låten «21», og bygget videre med mixtapen «Tyrtape» samme høst, som på kort tid befestet seg blant de beste norske Hip-Hop prosjektene gjennom tidene.  
Den unge rapperen har blitt en meget ettertraktet liveartist, og beviser sine liveferdigheter og unike «stage presence» hver gang han inntar scenen. Han har tidligere gått under navnet Wonder The Boy, der han har skrevet og fremført låter helt siden han var 15 år. Han har spilt konserter i alle mulige settinger og har som kun 22 år, en erfaring og kompetanse som få, om ingen, i hans segment kan matche.
Dette er en artist som vet hva han holder på med og som endelig har fått plattformen til å presentere sin kunst i riktige omgivelser. Tyr er en entertainer med selvtillit, en uredd stemningsskaper og spektakulær vokalist med hypnotiserende tiltrekningskraft.   I januar 2023 solgte han raskt ut sin egen headliner-konsert på Parkteateret, og beviste at han er en artist som på egenhånd tiltrekker et stort publikum. Etter gjennombruddet har Tyr høstet mye god kritikk fra ulike kanter. Vinteren 2023 ble han Spellemannsnominert i kategorien «Årets HipHop» for sin debutmixtape «TyrTape», som også fikk terningkast 6 og tittelen «årets rapalbum» av Aftenposten.

 


BALTHVS:
Etter vellykka turneer i USA, legger den colombianske psykedeliske funktrioen ut på sin første Europa-ekspedisjon. Med hovedshow på X2-festivalen i Volda Norge, samt noen andre skandinaviske datoer, forbereder BALTHVS seg for Ashes-turneen 2024, hvor de skal vise frem deres nye album 'Third Vibration', og nye sanger som aldri har blitt spilt live før!
BALTHVS er ein psykedelisk funktrio som ble dannet i 2020. Mest kjent for sin eklektiske stil, som smelter sammen elementer fra tyrkisk musikk, disco, house, funk, psykedelia, indie, Jam, Surf Rock og Cumbia til en sammenhengande helhet. Siden de ble dannet har bandet gitt ut over 34 singler og 3 album i full lengde, og samlet over 6,8 millioner avspillinger verden rundt. Med 4 turneer i USA under beltet, etter å ha spilt den største musikkfestivalen i Colombia (Rock al Parque) og opptrådt i SXSW to ganger, er bandet ivrige etter å lage mer musikk og dele sin soniske reise med verden.

EDEL:
Indie-soul-rock duo bestående av Malin Stokka og Vera Ottesen fra Stavanger med band! Det handler om "self empowerment", om å benytte alle aspekter ved seg selv, og om å utfordre balansen mellom det maskuline og det feminine. Duoen arbeider innovativt og dynamisk med å utforske ulike sjangre, men har allerede bygget et godt rykte for sine knallsterke liveshows. Utgivelser ventes fra mars.

ANNONCE