Nyhet

NM i stillstand: Kan du stå stille til musikk?

Nye ting skjer på Popsenteret: I 2024 satses det blant annet på et innholdsrikt og spennende samarbeid med RITMO -senteret ved UiO.

Onsdag 3. april inviteres det til Norgesmesterskapet i stillstand 2024 og utfordrer alle som vil til å teste om det er mulig å stå stille til musikk. Den som klarer testen best, kan stikke av med førsteplassen og et gavekort på 1000kr! Deltakelse er gratis og åpent for alle! Konkurransen er en del av forskning på musikkrelaterte kroppsbevegelser ved Universitetet i Oslo, hvor målet er å forstå mer om hvordan musikk påvirker kroppsbevegelse.

Deltakerne utfordres til å stå stille i 6 minutter, med og uten musikk, mens en bevegelsessensor måler bevegelsene deres. Vinneren kåres på slutten av LAB.prat #3 samme kveld, og her får du høre mer om hva som faktisk skjer i kroppen når du hører på musikk.

Under LAB.prat møter dere professor Alexander Refsum Jensenius og Dr. Kjell Andreas Oddekalv. Sammen inviterer de til en uhøytidelig samtale og Q&A om kroppsrytmer og hvordan de påvirkes av omgivelsene våre.


LAB.prat er en gratis samtaleserie på Popsenteret med forskere fra RITMO. Her er målet å gjøre all den smale, dype og nerdete forskningen på, og kunnskapen om musikk, brukbar, tilgjengelig og forståelig for alle. Liker du programmer som Brille, QI eller TED talks og er interessert i musikk? Da er LAB.prat perfekt for deg!

NM i stillstand fra kl. 16-18. LAB.prat fra kl. 18-20

https://www.facebook.com/events/254105921101401


Popsenteret er et museum, et opplevelsessenter og en arrangementsarena for norsk populærmusikk, og ligger i Schous kvartalet på Grünerløkka. Trondheimsveien 2, bygg T.

RITMO senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse er et forskningssenter på Universitetet i Oslo og er tilknyttet Forskningsrådets nettverk av sentre for fremragende forskning.

ANNONCE