Nyhet

GAFFA Anbefaler: Uke 2 2024

Denne uka er det tre norske og et engelsk slipp GAFFA har funnet i innboksen og lagt for elsk. I vinterens kalde helvete er det blant annet sommerlige sounds som har fanget skribentens oppmerksomhet.

"Eg Kommer Ikke Tilbake" - Leander

Fredag kom årets første låt fra Bergensartisten Leander; Enda et slipp i forkant av hip-poperens kommende albumslipp. Låten "Eg Kommer Ikkje Tilbake" handler ifølge presseskrivet om "indre konflikt og lengsel etter å bryte fri fra det som binder og begrenser,". Stor credz for klasse laidback rapping og synging over en helt nydelig og semi-sommerlig produksjon. Check it!


"Ode Til Havet (Og Solen Som Drukner I Horisonten Hver Dag)" - Signe Dø

En ikke gæli kort låttittel si! En skikkelig curveball er den også - for låta er jo på engelsk? Signe Dø har en helt uslåelig sårbar klang som får hårene på armen til å reise seg. Til tross språklig sikksakk så egner tittelen seg så fint til musikken. Lydbildet får deg til å forestille deg vuggende bølger og oransje solnedganger. En musikalsk godbit som står på egne ben av emosjon og særegenhet. Kul switch over til elgitar inn i andre halvdel av låten. For fans av The Kills og Jockstrap som ikke rynker på nesen når man tar ting litt ned. 


"All The Same" - Fat Dog

Neste ut kommer fra bandet som jeg dessverre ikke fikk sett på revolver under by:Larm 2023, på grunn av en stillestående kø utenfor et allerede stappet konsertlokale. Låten gir meg vibber fra noe av theme-musikken til den tidlig 2000-talls spill-klassikeren Super Smash Melee blandet med Depeche Mode. Hvis ikke noen av de mer sinister låtene på sisteplata til Datarock. Vokalisten har trolig hørt mye på Viagra Boys


"The Melody" - Haakon Ellingsen

Haakon Ellingsens nye album, Everyday The Weather's Changing, finner man juni-aktige powerpop-ballader, blant annet med bidrag fra musikere kjent fra Delillos. Apropo Dellilos, her er det musikk som får deg til å lengte etter lukten av saltvann og koma-aktig solstikk. Hvor mer jeg hører på det, hvor mer får vokalen meg til å tenkte på en litt norwenglish Damon Albarn med herlig gitarklimpring. Favoritten min på plata er garantert "The Melody", som jeg anbefaler alle og enhver å putte i lista si.


HAR DU EN ANBEFALING DU ØNSKER Å SENDE OSS? SEND MUSIKKEN (MED PRESSESKRIV OG PRESSEBILDE!) TIL [email protected]

ANNONCE