Nyhet

BEST AKKURAT NÅ: girl in red better than ever på ny låt

girl in red har nylig annonsert at hun slipper sitt andre album 'I'm doing it again, Baby!" 12. April. Først ut er låten "Too Much"; og (god damn, baby!) for en låt.

Er dette det perfekte kompromisset mellom pop og indierock?

Under helgens hjernedøde SoMe-scrolling skuet jeg en artikkel hvor P3 funderte om at den nye singelen til girl in red kanskje har blitt delvis inspirert av Taylor Swift. Fnysende ville jeg sjekke ut hvor feil de tok, men etter å ha selv lyttet til låten måtte jeg motvillig innrømme at den riksdekkende musikk-mafiaen muligens er inne på noe. "Too Much" gjør kunst ut av å sammenflette et tydelig musikalsk og lyrisk tema med klokkeklar og upretensiøs produsering. Låten snakker om å ikke ville "være for mye" uten å gjøre for mye. Men den gjør langt ifra for lite heller. På toppen av tracken er det en snill mengde musikk-sirracha som skaper en perfekt liten edge. Joda her finnes det noe Taylor Swift, men i så fall Taylor Swif med capsen bak frem B-)

Marie Ulven fra Horten har sittet stille i slippe-låter-båten siden all baluba knyttet hennes forrige release, men nå er hun altså tilbake. Igjen har hun gått i studio med bestekompis og stjerneprodusent Matias Tellez (Sondre Lerche, Kakkmaddafakka) for å skape samme magien som vant dem Spellemannpriser med If I Could Make It Go Quiet. Tellez er en trollmann, som i musikkboblen sammen med GIR utgjør motoren til en hitmaskin. Med et clean underlag med in-your-face vokaler klarer teamet å bruke quirky samples, god dynamikk og drivende trommer for å tilføre låten det lille ekstra.


Som jeg gleder meg til album! 

 

ANNONCE