Nyhet

BJÖRK OG ROSALÍA: NY REMIX AV 'ORAL'

Olof Dreijer har remikset Björks og Rosalías sang, "Oral": En låt som ble sluppet i motstand mot norskeide lakseoppdrettsanlegg.

"Oral" er produsert av islandske Björk og spanske Rosalía sammen med Sega Bodega, og markerer det første samarbeidet mellom artistene. I dag ble det sluppet en ny remiks av sangen laget av svenske Olof Dreijer: "Jeg hadde så mye moro da jeg lagde denne remiksen! Jeg liker virkelig Rosalías og Björks stemmer sammen. Dessuten er det første gang jeg spiller på en tamborim som jeg fikk som gave, en liten tromme som vanligvis høres i samba."

'Oral' har sine røtter to tiår tilbake i tid - først skrevet av Björk mellom albumene Homogenic fra 1997 og Vespertine fra 2001. Sangen gikk tapt i hennes arkiver da den ikke føltes riktig for et album. Björk gjenoppdaget sangen etter å ha blitt minnet om navnet under en turné i Australia i mars 2023, samme måned som det ble sluppet en rapport om den ødeleggende effekten av dårlig regulerte, norsk-eide kommersielle lakseoppdrettsanlegg på Islands opprinnelige økosystem.

Etter å ha blitt sterkt berørt av saken, og som en lidenskapelig aktivist og demonstrant gjennom det meste av livet, fikk Björk hjelp av Rosalía til å gi liv til sangen og dermed øke bevisstheten om saken.


Sangen ble sluppet overalt i dag via One Little Independent.

ANNONCE