Nyhet

Shane MacGowan - hyllet av Nick Cave og Johnny Depp

Tusenvis av Dublinere gikk ut i gatene for å ta farvel med The Pogues-sangeren Shane MacGowan før han ble stedt til hvile i byen Nenagh, sør-vest for Dublin.

Under prosesjonen både spilte og sang innbyggerne noen av hans største hits i felles hyllest til artisten. Se klipp her:

 

Begravelsesseremonien ble også deltatt av en rekke kjendiser og venner av artisten, inkludert Nick Cave og Johnny Depp, ifølge NME.

Som hyllest til sin avdøde venn fremførte Cave The Pogues-sangen "A Rainy Night In Soho" ved et flygel. Se klipp her:


 


Johnny Depp resiterte en del av en bønn, og leste blant annet:

"Måtte vi føle andres smerte, forstå deres behov og rekke ut en hånd til alle som lider på en eller annen måte, med en konstant kjærlighet forankret i håp og fred."

Pogues-bassisten Cait O'Riordan og musikeren John Francis Flynn fremførte en versjon av den tradisjonelle sangen "I'm A Man You Don't Meet Every Day", spilt inn av The Pogues i 1985.


Torsdag kommenterte MacGowans enke Victoria Mary Clarke den forestående begravelsen i et innlegg på Instagram, hvor hun blant annet skrev:

"Shane hatet begravelser og nektet å gå til dem med noen få unntak. Så det er utrolig at så mange mennesker ønsker å komme på hans, og at så mange vakre mennesker legger sitt hjerte og sjel i å gjøre det fantastisk, magisk og minneverdig for ham og for oss som er igjen.»

 


 

ANNONCE