Nyhet

SLIPP BERGENFEST 2024: Susanne Sundfør, Bo Milli og Kara Jackson!

På årets program finner man også PJ Harvey, Fontaines D.C., Motorpsycho og Grace Cummings - en solid line-up for vestlandsfestivalen

Med det ferske albumet blómi tar en av vår tids største og mest betydningsfulle norske artister, Susanne Sundfør, turen tilbake til Bergenfest, nesten ti år etter hennes forrige opptreden på festivalen.

Fem år etter at Sundfør redefinerte karrieren sin med folk-inspirerte og følelsesladde Music for People In Trouble, utforsker den norske musikeren, artisten og produsenten enda dypere sin personlige mytologi. "Blómi”, som betyr "å blomstre" på norrønt, deler aspekter av Susannes livshistorie knyttet til norrøn mytologi, språk og urgamle nordiske matriarkalske kulturer, men er fremfor alt et kjærlighetsbrev til sin unge datter.

"Konserten vil utforske hele spekteret av Sundførs karriere, fra de dempede folk-inspirerte låtene til de dansbare pophitsene. Dette blir en sjelden mulighet til å oppleve en artist som ikke bare skaper musikk, men også deler av sin livserfaring og kreative reise".


Bo Milli

Bergensbaserte Emilie Østebø, bedre kjent som Bo Milli, har fanget musikkbransjens oppmerksomhet med sine treffsikre låter som "How It Is", "At the Wheel", og den nyeste "FOMO". Signert hos Made Management, som også representerer velkjente artister som Sigrid og Aurora, har Bo Milli i løpet av de siste to årene utmerket seg som en viktig stemme gjennom personlige tekster som reflekterer hvordan det er å bli voksen under en global pandemi.

"Med stadig voksende fanbase og anerkjennelse fra musikkmedier, er det stor spenning knyttet til Bo Millis fremtidige prosjekter, og for oss særlig hennes kommende opptreden på Bergenfest 2024."


Kara Jackson

Anerkjent av The Guardian for å ha skapt et av årets mest kritikerroste debutalbum, "Why Does the Earth Give Us People to Love?", kommer den unge poeten og lovende låtskriveren Kara Jackson til Bergenfest med sin distinkte forening av musikk og poesi. Hennes prestisjetunge tittel som National Youth Poet Laureate, en tittel gitt til unge fremragende poeter, gjenspeiles i hennes evne til å lage levende narrativer i låtene sine.

Ved å utfordre konvensjonelle låtskrivingsregler utforsker hun fortvilelse, sorg, kjærlighet og sinne gjennom vakre låter forankret i amerikansk folk, country og blues.


"Vi gleder oss til å oppleve Kara Jacksons unike talent og markante stemme på Bergenfest i 2024."

 

ANNONCE