Nyhet

– Er du en av de «jeg elsker Pink Floyd, men takler ikke Rogers politikk-folka» kan du drite og dra

Roger Waters' konserter åpner med en tydelig beskjed.

Kontroversene rundt Pink Floyd-legenden fortsetter. I en lengre podkast-episode med musikkmagasinet Rolling Stone legger Roger Waters ut om sine politiske syn. Som podkasten tydelig innledes, er det ikke en prat om musikk overhodet.

Roger Waters ser ikke politikken bare som et tillegg til musikken når han turnerer med «This Is Not A Drill»-turnéen som kommer til Telenor Arena 11. og 12. april. Tvert imot. Ifølge Rolling Stone åpens den gigantiske konsertproduksjonen med en Roger Waters som sier at dersom «du er en av de 'jeg elsker Pink Floyd, men takler ikke Rogers politikk-folka' kan du drite og dra nå. Takk, og god fornøyelse».

I intervjuet med Rolling Stone fortstter Roger Waters å komme med kontroversielle uttalelser. Den 79 år gamel artisten sier blant annet at han er på ukrainernes drapsliste. Han avviser også veldokumenterte beretninger om russiske krigsforbrytelser i Ukraina som «lies, lies, lies».


Intervjuet ble utført av den kjente og prisvinnende journalisten James Ball. 

Det lange og grundige intervjuet kan høres og leses her. 

Kansellerte konserter
Pink Floyd-legendens uttalelser om Ukraina-krigen førte i september til kansellering av to konserter i Polen. Kanselleringene kom etter at Waters skrev et åpent brev til Ukrainas førstedame. Her mente han at «ekstreme nasjonalister i Ukraina hadde ledet landet ut i den katastrofale krigen». Videre mente han at president Zelenskyj ikke hadde gjort som han lovet, å bringe fred over Donbass-regionen. 


Etter dette skrev Roger Waters et åpent brev til Putin, hvor han oppfordret den russiske statslederen om å inngå en våpenhvile og en diplomatisk løsning på krigen mellom Russland og Ukraina.

Den tidligere Pink Floyd-bassisten har helt siden 70-tallet vært en høylytt deltaker i det politiske ordskiftet. 

ANNONCE