Nyhet

Dave Grohls syrlige diss mot Nevermind-modellen

GAFFA.no - alt om musikk!

Dave Grohl kommenterer kort Spencer Eldens søksmål i nytt intervju. 

På omslaget til Nirvanas album Nevermind fra 1991 ser du en naken baby som svømmer etter en dollar på fiskekrok. Det var Spencer Elden som var denne babymodellen og som nå har saksøkt bandet, fotografen Kirk Weddle og plateselskapet for seksuell utnyttelse av barn, som vi tidligere har skrevet om.

Spencer sier han har tatt livslang skade av albumcoveret. Han krever nå kompensasjon for de følelsesmessige belastningene de har medført for livet hans. Følgene skal være forsinket utdanningsløp, store beløper til medisinsk og psykologisk hjelp og derav også tapte inntekter i både fortid og framtid. Det skriver Pitchfork

LES MER: Queens Gambit-stjerne blir sanger


Nå svarer Nirvanas tidligere trommis og berømte Foo Fighters-frontmann i et intervju med Vulture

– Han har en Nevermind-tatovering. Det har ikke jeg, sier Dave Grohl. 

Hans advokater har antageligvis videre gitt ham beskjed om å ikke uttale seg ytterligere til media om saken. 


– Jeg vet ikke om jeg kan prate om det ettersom jeg ikke har spandert så mye tid på å tenke på det. Jeg kjenner på det samme som de fleste, at jeg ikke holder med ham. Det er alt jeg kommer til å si, reflekterer Grohl rundt saksøkingen. 

LES MER: Derfor skriver han ikke fotografer lenger

Spencer har endret syn på sin deltakelse på plateomslaget gjennom årene. Først tatotverte han stolt «Nevermind» på brystet og har dessuten ved flere tilfeller gjenskapt omslaget.


Men i senere intervjuer har han begynt å bli opprørt over sin deltakelse fordi han mener verken han selv og hans foreldre ga tillatelse til bildene. Dette har ført til saksøkingen. 

Frontmannen i Nirvana, den avdøde Kurt Cobain, uttalte seg ved en anledning på et forslag fra plateselskapet om å sensurere babyens penis. Kurt sa da at han bare skulle gå med på dette om klistermerket som skulle dekke penisen inneholdt følgende tekst: «Om du blir opprørt av dette må du være en pedofil i smug». 

 


ANNONCE