Nyhet

Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Palmesus

GAFFA.no - alt om musikk.

GAFFA-redaksjonen deler sine tips i forkant av årets utgave av festivalen.

For tiende året på rad er det duket for Palmesus på bystranden i Kristiansand. Tiårsjubileet markeres med blant annet en ny vannpark inne på områdene, men viktigst av alt en heidundranes lineup. Som vanlig har Palmesus fokusert på å booke inn DJ-navn i verdensklasse, men det finnes også noen overraskende gullkorn på plakaten. For å navigere det hele har vi satt sammen en guide med artister du ikke kan gå glipp av under årets festival.

Dette er de artistene GAFFA-redaksjonen gleder seg mest til.


LES OGSÅ: Klagestorm etter Eminem-konsert.

Mangler din favorittartist eller din favorittgruppe? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

Hiphop-fest i strandkanten

Hvem: Migos
Hvor: Main Stage
Når: Fredag 6. juli, klokken 21:00 
Hvorfor: Den Atlanta-baserte raptrioen Migos er ikke bare et av de mest ettertraktede navnene i rap-verdenen for tiden, men i hele musikkbransjen. Gruppen har for lengst passert milliarder med spillinger på Spotify, og da de nylig slapp sitt tredje album Culture ll, gikk det rett til topps på den amerikanske Billboard Top 200-listen. Migos har blitt en hitmaskin som produserer den ene hiten etter den andre, og om det så er de som gruppe eller på deres egne soloprosjekter og gjestevers, har de har utviklet sin egen stil og et lett gjenkjennelig karaktertrekk. Det er ingen tvil om at disse gutta kan underholde, og nå er de klare for den tiende utgaven av strandfesten.


Anbefalt av Biancha Ljungqvist.


Karismatisk og leken trio

Hvem: N.E.R.D
Hvor: Main Stage
Når: Lørdag 7. juli, klokken 18:00
Hvorfor: Det er snart to tiår siden N.E.R.D leverte sitt debutalbum. Her ble elementer fra hiphop, rock og soul fusjonert som aldri før. Som om ikke dette var nok, ble det hele levert av en av moderne musikk sine mest karismatiske og lekne trioer. Deres femte studioalbum kom ut på tampen av fjoråret, hvor de nok en gang demonstrerte at de er like aktuelle og eksperimentelle som noen gang. I front finner vi Skateboard P, bedre kjent som Pharrell Williams. Mannen har gjennom det seneste tiåret opparbeidet seg status som ikke bare et musikalsk, men også er kulturelt ikon. N.E.R.D er den perfekte muligheten til å få et funky avbrekk, fra den ellers EDM-tunge plakaten Palmesus presenterer denne helgen.


Anbefalt av Mats Norbeck

Stemningsfulle toner


Hvem: Ina Wroldsen
Hvor: Main Stage
Når: Lørdag 7. juli, klokken 21:00 
Hvorfor: Sandefjordingen er uten tvil en av de dyktigste låtskriverne vi har her i landet, og det har også noen av verdens største artister dratt god nytte av. I tillegg til å skrive monsterhits for andre artister, har hun flere ganger vært vokalist på diverse verdenskjente DJ-ers utgivelser, senest nå sammen med den britiske DJ-en Jax Jones. Wroldsen ble for mange her til lands kjent gjennom elektropop-duoen Ask Embla, men har de seneste årene bygget seg opp en solid karriere som soloartist.

LES OGSÅ: Avbrøt konserten to ganger - nå forteller Sheeran hvorfor.

Hun ble nylig kåret til 2017s største internasjonale suksess, en pris som skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter for deres bidrag til norsk musikkeksport, og Ina Wroldsen sin suksess i utlandet ser ikke ut til å ta slutt med det første. Hun er under vingene til Simon Cowells plateselskap Syco Music, og ga nylig ut sin debut-EP HEX. Hun er den nest siste artisten ut på scenen lørdag kveld, og publikum kan nok forvente seg mange magiske øyeblikk med hennes noe såre, og klokkeklare stemme. 


Anbefalt av Biancha Ljungqvist

EDM i solnedgangen


Hvem: Martin Garrix
Hvor: Main Stage
Når: Lørdag 7. juli klokken 22:30
Hvorfor: Er det noen som virkelig kommer til å sette fyr på Kristiansand, er det DJ-en fra Nederland. Det er to år siden han tok over bystranda sist, og nå er han igjen klar for å rocke sommernatten. EDM stjernen har god erfaring, tross ung alder, etter gjennombruddet med låta Animals i 2013. Han har spilt på alle de store EDM-scenene, og er nå klar for Palmesus. Nylig slapp han singelen Ocean sammen med Khalid som herjer hitlister verden rundt. Med andre ord er det ventet en forrykende avslutning på årets Palmesus.

Anbefalt av Siri Granheim

Gjensyn med DJ-legenden

Hvem: Steve Aoki
Hvor: Main Stage
Når: Lørdag 7. juli klokken 16:30
Hvorfor: Hvem vil vel ikke ha kake på selveste tiårsjubileet til Palmesus? Mannen som besøkte bystranda både i 2014 og 2015, er nå klar for å sette fart på stemningen igjen. DJ-en er kjent for å spille electro-house som treffer publikum rett i dansefoten, både gamle som unge. Steve Aoki er en ettertraktet mann med bred erfaring etter flere år i bransjen. Det blir garantert god stemning fra det øyeblikket han entrer scenen, og hvem vet, kanskje er det du som ender opp med å ta med deg litt kake videre ut i Palmesus-natten? 


Anbefalt av Siri Granheim


LES OGSÅ: Full pott til Anderson .Paak på Kadetten.

Mangler din favorittartist eller din favorittgruppe? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE