Nyhet

Her er den store nyheten fra The Smashing Pumpkins

GAFFA.no - alt om musikk.

De siste ukene har bygget seg opp mot noe stort fra det ikoniske 90-tallsbandet - men ikke uten drama i kulissene.

Via sin offisielle nettside startet bandet i helgen en nedtelling mot klokken 18:00 i kveld. Ryktene har hele tiden gått på at en turné og ny musikk fra bandets originale besetning ville bli offentliggjort.

Nå er det klart at bandet legger ut på en stor turné i USA og Canada fra 12. juli til 7. september. Turnéen har fått tittelen «Shiny And Oh So Bright Tour» og blir en feiring av bandets fem første album med en besetning bestående av Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlin og Jeff Schroeder.


LES OGSÅ: Kårer Norges beste arrangører.

Som tidligere nevnt vender bandet tilbake i sin originale besetning, dog uten bassisten D'Arcy Wretzky (til høyre i bildet). Det har vært mye snakk om hvorfor Wretzky ikke er med på gjenforeningen. Hun har gitt sin versjon, og tidligere denne uken ga The Smashing Pumpkins svar på hennes uttalelser om hvorfor hun ikke er med.

Siden gikk bassisten ut og delte screenshots av tekstmeldinger frontmann Billy Corgan har sendt henne i forbindelse med gjenforeningen.


Artikkelen fortsetter under videoen.

The Smashing Pumpkins ble startet i 1988 og holdt det gående frem til 2000. Noen år senere, i 2006, prøvde Billy Corgan å gjenforene gruppen, men lykkes kun i å få med trommeslager Jimmy Chamberlin på laget. Siden har Corgan holdt liv i rockebandet på egenhånd.


Det er likevel ikke til å komme unna at den kommersielle suksessen The Smashing Pumpkins nøt på 90-tallet med albumutgivelser som Siamese Dream og Mellon Collie And The Infinite Sadness har uteblitt.

LES OGSÅ: Opptrer på Spellemannprisen.

Med kveldens offisielle nyheter fra det gjenforente bandet blir det spennende å høre hva en kan forvente av ny musikk og planene etter USA- og Canada-turnéen. Og ikke minst; om bandet planlegger å besøke Norge i løpet av det neste året.


ANNONCE