Nyhet

Arrangerer éndagsfestival

GAFFA.no - alt om musikk.

Big Dipper i Oslo har huset hundrevis av konserter. Til helgen arrangerer platebutikken sin aller første festival.

Det blir historisk når platebutikken i Møllerveien 1 flytter scenen ut og arrangerer en éndagsfestival førstkommende lørdag, 23. september.

LES OGSÅ: Mount Eerie gjester fire norske byer denne høsten.


De har nemlig fått nytt uteareal, hvor man blant annet kan parkere sykkelen, lade mobilen og plukke jordbær (!). 

— Kommunen har shinet opp Møllergata utenfor butikken vår. De har fjernet parkeringsplasser og satt opp mange store, fine blomsterkasser, benker og sitteplasser med WiFi, og mulighet for mobillading blant annet, i tillegg til at det også har blitt satt opp et bysykkelstativ. Det har rett og slett blitt veldig mye triveligere utenfor butikken vår. Kommunen markerer mange grønne tiltak over hele byen med bylivsdag 23. september, forteller Eivind Eide Skaufjord i Platebutikken Big Dipper.

LES OGSÅ: Kodaline avlyser turné.


— Dette har vi også fått lov til å være med å feire med en éndagsfestival. Vi setter opp en liten scene utenfor butikken og drar i gang med tre konserter på dagtid lørdag.

Artikkelen fortsetter under videoen.


De rigger altså til en utescene og byr på tre konserter fra tre band, som de ifølge arrangementet på Facebook føler er skikkelige «Big Dipper-band» – en hedersbetegnelse.

Hva er et «Big Dipper-band»?

— Et typisk «Big Dipper-band» er kort fortalt et band som vi på Big Dipper digger. Grundigere forklart, er det gjerne et band vi i butikken har fulgt aktivt fra starten, eller i alle fall fra en tidlig fase, til nå. Bandene har gjerne spilt flere ganger i sjappa. I tillegg er det gjerne slik at folk i «skikkelige Big Dipper-band» gjerne også frekventerer sjappa vår hyppig som kunder og som publikummere på andre konserter. Og at de har en stil eller attityd, gjerne litt uhøytidelig, som vi kan relatere til i sjappa. Det må rett og slett være kule folk som lager bra musikk.Det finnes mange «Big Dipper-band». Men det er også viktig å skille mellom «Big Dipper-band» og Big Dipper-band, der sistnevnte (uten gåseøyne) er band folk som jobber på Big Dipper spiller i, men det er en annen historie.


LES OGSÅ: David Bowie hadde ett krav for å returnere til Twin Peaks.

De tre bandene som spiller er Tusmørke (bildet), som starter det hele med en barnekonsert, Hilma Nikolaisen og The Switch.

Spilletidene blir som følger:


13.30: Tusmørke
14.45: Hilma Nikolaisen
16.00: The Switch

Arrangementet er gratis.

ANNONCE