Nyhet

Mondanile innrømmer «upassende oppførsel»

GAFFA.no - alt om musikk.

Ryktene om at Matt Mondanile, tidligere gitarist i Real Estate og leder av prosjektet Ducktails, har bedrevet seksuell trakassering har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Nå har han kommet med en uttalelse.

I 2016 skiltes Matt Mondanile (bildet) og indiebandet Real Estate sine veier. Mondanile var med på å starte bandet i 2008, men nå ønsket han angivelig å fokusere på soloprosjektet Ducktails. De to siste albumene fra Ducktails har blitt utgitt på plateselskapet Domino Records, mens årets utgivelse Jersey Devil har blitt gitt ut på eget selskap – og ikke blitt promotert i særlig grad.

LES OGSÅ: YouTube-algoritmer gjør at hundretusener ser videoen til ung norsk artist.


I forrige uke kom det frem i en artikkel i det amerikanske magasinet Spin at det lå mer bak splittelsen i det kjente bandet, nemlig anklager om «uakseptabel oppførsel overfor kvinner» og seksuell trakassering. Magasinet kom deretter med en stor oppfølgingsartikkel der en rekke kvinner snakket ut om hendelser og situasjoner som involverer Mondanile over en lengre tidsperiode.

Nå har Mondanile selv kommet med en uttalelse gjennom sin advokat – hvor det også kommer frem at det ble gjort en avtale mellom ham og Real Estate. Det skriver Pitchfork.

«Ikke eksemplarisk oppførsel»


I uttalelsen innrømmer han «upassende oppførsel». Han bekrefter at han har utnyttet rollen sin som musiker, men han sier samtidig at de spesifikke beskyldningene ikke stemmer. Han beklager til alle som har blitt utsatt for oppførselen hans og at han tar ansvar for «ikke eksemplarisk oppførsel». I tillegg står det følgende: «Mye av det som har blitt skrevet og snakket om er feil og krenkende» og at «det er to sider av historien».

LES OGSÅ: «På tide med en renessanse for norsk hardcore».

I tillegg står det at Mondanile og Real Estate skrev under på en avtale da han sluttet i bandet om at de ikke skal skade hverandres karrierer. Real Estate har tidligere uttalt at de lot være å fortelle om anklagene av respekt og ønske fra kvinnene involvert.


Les mer om det, hele uttalelsen, her.

ANNONCE