Nyhet

Trår til for julehefte

GAFFA.no - alt om musikk.

Herborg Kråkevik har fått tekster av blant andre Suzanne Brøgger, Bjørn Eidsvåg, Kari Bremnes og Håkon Bleken når årets utgave av Juleroser er klar.

Kråkevik (bildet) har på ny tatt på seg redaktørkappen – og det med hell. Juleheftet Juleroser har i år et rekordstort opplag – på hele 92.000 eksemplarer, melder Samlaget og Egmont.

LES OGSÅ: Hør Sigrid tolke Cohen-klassiker.


Det litterære juleheftet har høy nostalgifaktor, der det henter navn etter et julehefte som ble utgitt mellom 1881 og 1944.

Bringer videre heftearven

Det var i 2015 at Kråkevik bestemte seg for å bringe videre heftearven, og tidligere har hun fått forfattere som Karl Ove Knausgård, Anne B. Ragde og Vetle Lid Larssen til å levere bidrag.


Årets utgave har – ved siden av nevnte forfattere – også tekster signert Geir Gulliksen, Synnøve Macody Lund, Alf Prøysen, Anne Grete Preus – og mange andre.

LES OGSÅ: Sammenligner Nickelback med pornografi.

Heftet er tradisjonen tro rikt illustrert. Selv har Kråkevik et sterkt forhold til Juleroser.


— Juleroser lå alltid fremme i jula da jeg var barn. Jeg åpnet dem med andakt, for de var så skjøre og vakre, de måtte tas i med varsomhet. De så gamle ut, men historiene jeg leste virket nye og relevante – selv om de var skrevet i en annen tid enn min, hilser hun via en pressemelding.

(©NTB)

ANNONCE