Nyhet

Razika har mottatt voldstrusler etter publisering av bilde fra 1. mai-toget

Gikk i tog under parolen til Palestinakomitéen.

Razika (bildet) har lenge vært åpen om hvor de står når det kommer til konflikten i midtøsten. Spesielt trommis Embla Karidotter (til venstre i bildet) kan ofte observeres med grønn t-skjorte med påskriften "Fri Palestina" under bandets konserter.

Gruppen delte også et bilde på Facebook 1. mai med samme slagord, og etter at bildet har spredd seg til til MIFF-miljøer (Med Israel For Fred red.anm.) har de etter eget utsagn mottatt en rekke draps- og voldtektstrusler.

I en uttalelse på bandets Facebook-side skriver de blant annet at de gikk under parolen til Palenstinakomitéen fordi de mener Israel er en okkupasjonsmakt som undertrykker det palestinske folk og bryter med menneskerettighetene.


— Vi får draps- og voldtektstrusler i tillegg til hundrevis av hatmeldinger. Det at vi gir vår støtte til det palestinske folket betyr at vi står for like rettigheter for alle, uansett religion eller etnisk bakgrunn. Det at mange tolker dette som nazistisk, er for oss helt uforståelig. Vi tar avstand fra nazisme, fascisme, antisemittisme og vold, skriver bandet videre.

Her kan du lese hele meldingen fra Razika:


Her er bildet Razika postet på Facebook 1. mai:

Overfor GAFFA utdyper Razika bandets standpunkt:


"Vi gikk som vanlig under Palestinakomiteens paroler under årets 1. mai tog. I mange år har dette vært vår hjertesak. Trommis Embla er medlem i Palestinakomiteen i Bergen. Vi delte bildet for å vise vår støtte til det palestinske folk, som til daglig opplever okkupasjon og undertrykkelse av staten Israel. 1. mai mener vi er en dag for solidaritet, og vi følte det var viktig å vise vår støtte til palestinske arbeidere denne dagen. Israel lever godt med blant annet USA og Norge i ryggen, og en av de viktigste tingene vi i Norge kan gjøre er å anerkjenne Palestina som stat. Boikott er et viktig sanksjonsmiddel når ingenting annet fungerer.

Det er problematisk å bli kalt jødehatere når vi først og fremst prøver å kritisere staten Israel. Det må gå an å skille mellom reel statskritikk, og ikke at vi legger skylden på et helt folk. Vi er på ingen måte antisemitter eller jødehatere, og synes det er veldig synd at det blir dratt helt ut av alle proposjoner. Det er viktig for oss som offentlige personer, å bruke vår stemme til å rette oppmerksomheten mot en sak, et folk og et land vi mener får for lite støtte.

Razika lar seg ikke skremme av netthets og trusler, vi kommer til å fortsette å stå opp mot urettferdighet. Fri Palestina!"

ANNONCE