Nyhet

Keane tar pause på ubestemt tid

Medlemmene i det britiske bandet går hver til sitt, men først kommer den obligatoriske samleplaten.

I sommer spilte de på Norwegian Wood, og i neste måned kommer den karriereoppsummerende best of-platen. Men tidligere i dag kom også nyheten om at medlemmene i Keane har valgt å gå hver til sitt, og tar en pause på ubestemt tid. Bandet, som kom i sammen allerede i 1997, slo stort igjennom i 2004 med albumet Hopes And Fears, og singler som etter hvert har blitt ihjelspilt på radiostasjoner verden over. Hvem kan glemme Somewhere Only We Know for eksempel?

Vokalist Tom Chaplin (bildet) vil nå satse på solokarrieren, mens låtskriveren Tim Rice-Oxley planlegger å skrive for andre artister i tiden fremover.

Keanes konsert på Norwegian Wood i sommer kan kanskje også illustrere hvorfor bandet nå har valgt å ta seg en pause. GAFFAs Aslaug Olette Klausen var på plass foran scenen i Frognerparken og kunne melde om et band som slet med å innfri forventningene:


— Mellom hver låt ba vokalist Tom Chaplin for øvrig om mer applaus og høyere lydnivå på de ikke helt få tilhørerne. Det fikk han. Men ikke mer enn at han altså måtte gjenta, og gjenta til det kjedsommelige. Med en vennlig innstilling kan man tolke dette som et forsøk på å piske i gang stemningen i et ennå ikke festivalvarmt publikum. Men all den tid disse oppfordringene – foruten en sjarmoffensiv ytring om at det var rart å spille et sted med ennå mer miserabelt vær enn i England – var det eneste han sa, er det vanskelig å se så mildt på det, mente Klausen.

Hele anmeldelsen kan leses her.

The Best Of Keane slippes 11. november, og de to nye låtene, Higher Than The Sun og Won't Be Broken, kan kanskje trøste bandets fans frem til en eventuell gjenforening.


ANNONCE