Nyhet

Utgivelser å se frem til i 2013

Vi stikker snutene i kalenderen og titter på et knippe kommende utgivelser.

Som selv de minst oppmerksomme nok har fått med seg har vi trådd inn i et nytt år, og i den anledning har vi skult i kalenderen og snust opp et lite utvalg av hva vi kan vente oss på platefronten i den nærmeste fremtiden. Vi kjører like greit i gang:

8. januar: Dropkick Murphys, «Signed And Sealed In Blood»

De irskættede Boston-bajasene baler videre på sitt åttende studioalbum med sin kombinasjon av jovial pønkrock og keltiske innspil. 23. januar kan du se dem på Sentrum Scene i hovedstaden.


14. januar: Yo La Tengo, «Fade»

New Jersey-veteranene slipper sitt trettende album. Du kan sniklytte til hele greia allerede nå hos Pitchfork.

15. januar: ASAP Rocky, «Long. Live. ASAP»


Det etterlengtede debutalbumet fra den 24-årige Harlem-rapperen er omsider i trappeoppgangen etter flere forsinkelser. Med på albumet får ASAP Rocky hjelp fra blant andre Santigold, Kendrick Lamar og Drake.

22. januar: Toro Y Moi, «Anything in Return»

Amerikaneren skal visstnok bevege seg vekk fra chillwave-sjangeren på sitt andre album, oppfølgeren til «Underneath the Pine» fra 2011.


25. januar: Tuba Tuba, «Alt forandres»

Kjent både fra Alternativ Julekalender og rykteflora om faktisk bruk av den staselige messingblåseren, Tuba Tuba kommer endelig med sitt debutalbum på årets tjuefemte dag, tilfeldigvis også sekstiårsdagen til den amerikanske fribryteren The Honky Tonk Man, uten sammenligning for øvrig. De steller i stand et releaseshow på Blå kvelden før, altså 24. januar.

25. januar: Cult of Luna, «Vertikal»


Den nordsvenske postmetallplutonen slipper sitt sjette album, og kommer kort tid etter til hovedstaden og spiller på Parkteatret. Det kan du få med deg 27. februar.

28. januar: Biffy Clyro, «Opposites»

De skotske stadionrockerne oppkalt etter den walisiske astronauten, har også sitt sjette album på vei. «Opposites» blir oppfølgeren til «Only Revolution» fra helt tilbake i 2009. Biffy Clyro spiller for øvrig på Sentrum Scene i Oslo fredag 22. februar.


29. januar: Local Natives, «Hummingbird»

Indie-bandet fra Los Angeles er klare med opfølgeren til «Gorilla Manor» fra 2009. Torsdag 21. februar spiller de på John Dee.

4. februar: Eels, «Wonderful, Glorious»


Singer-songwritersjefen Mark Oliver Everett, eller E om du foretrekker å fatte deg i korthet, er sammen med resten av bandet klar med sitt tiende studioalbum, oppfølgeren til det godt mottatte «Tomorrow Morning» fra 2010.

11. februar: Foals, «Holy Fire»

Det matematikkrockinpsirerte engelske bandet er klare med sitt tredje album, oppfølgeren til «Total Life Forever» fra 2010.


12. februar: Azealia Banks, «Broke With Expensive Taste»

Azaelia Banks slo for alvor til med hiten «212» som kom i september 2011. Debutalbumet skulle ha vært i hyllene allerede i fjor, men ble fremskutt til datoen du ser over, altså 12 februar i år.

18. februar: Nick Cave & The Bad Seeds, «Push The Sky Away»


Mørkemannen og frøene (bildet) slår til med album nummer femten, fem år etter det siste albumet, «Dig, Lazarus, Dig!!!». Cave og hans muligens ikke så lystige kompani kommer til landet og maner frem mørket på Bergenfest i Bergen 13. juni og på Norwegian Wood i Oslo dagen etter.

19. februar: Major Lazer, «Major Lazer Frees The Universe»

Allerede i mai i fjor kom singelen «Get Free» fra Major Lazers kommende album, oppfølgeren til «Guns Don't Kill People... Lazers Do» fra 2009. I samarbeid med den britiske dubstepmakeren Joshua Steele kom den andre singelen «Jah No Partial» i oktober. I februar kommer endelig hele gildet.


25. februar: Darkthrone, «The Underground Resistance»

Et av de klart viktigste norske metallbandene gjennom tidene fortsetter på sin tur i tidsmaskin tilbake til åttitallet på sitt sekstende(!) album siden debuten i 1991. Med mindre de får med seg den etterlengtede live-lineupen Wayne Knight (kjent som Newman fra fjernsynsprogrammet «Seinfeld») på bassgitar og NRK-profilen Harald Mæle på bakgrunnsvokal kan vi derimot utelukke at du får sett bandet live i år.

25. februar: Mysticum, «In the Streams of Inferno»


Det britiske plateselskapet Peaceville klasker like greit på begge stortrommene 25. februar og byr i tillegg til Darkthrone på en remastret versjon av en ekte glemt perle, debutalbumet til Asker-baserte Mysticum fra 1996. Der loves både bonuslåter og en medfølgende DVD med liveopptak fra det glade nittitall.

25. februar: Atoms For Peace, «Amok»

Thom Yorke og co. er klare med sitt debutalbum. Atoms For Peace består utover Yorke av medlemmer fra Radiohead, Red Hot Chili Peppers og R.E.M.


26. februar: Young Dreams, «Between Places»

Det Rachmaninoff- og Gainsbourg-inspirerte drømmepopkollektivet fra Bergen slipper sitt debutalbum.

26. februar: Emmylou Harris & Rodney Crowell, «Old Yellow Moon»


Countrylegenden trår til med et duettalbum med sin gamle kumpan Rodney Crowell, som spilte i hennes The Hot Band tilbake på syttitallet.

26. februar: 50 Cent, «Street King Immortal»

Det femte albumet fra rapperen kjent for kanonhiten «In Da Club» for ti år siden er rett rundt svingen.


11. mars: John Grant, «Pale Green Ghosts»

Den tidligere Czars-vokalisten er klar med sitt andre soloalbum, oppfølgeren til det godt roste «Queen of Denmark» fra 2010, som blant annet ble kåret til årets album av det engelske musikkbladet Mojo.

11. mars: David Bowie, «The Next Day»


Skalden fra Brixton i sør-London lar seg ikke stoppe av flygende sukkertøy eller eventuelle idéer om å ta det rolig nå som han er seksogseksti, og lanserer sitt trettiende studioalbum ti år etter forløperen «Reality».

25. mars: Depeche Mode, «Soulful»

Dave Gahan og hans lystige gjeng løper til pumpene med sitt trettende album, oppfølgeren til «Sounds of the Universe» fra 2009. Albumet blir bandets første hos Columbia Records, etter 31 års samarbeid med det legendariske engelske indieselskapet Mute.


26. mars: Bon Jovi, «What About Now»

New Jerseys trompet Jon Bongiovi kommer ikke bare med sitt tolvte album i år, de drar innom landet og spiller to digre konserter henholdsvis på Valle Hovin i Oslo 21. mai og på Koengen i Bergen dagen etter.

2. april: Mudhoney, «Vanishing Point»


Et av de eldste og mest innflytelsesrike bandene fra Seattles grungescene har sitt tiende album på vei. De kommer til Europa til sommeren men er foreløpig ikke booket til å spille i Norge.

8. april: The Knife, «Shaking The Habital»

Nesten sju år etter «Silent Shout» leverer de maskerte svenskene endelig et nytt album. Siden «Silent Shout» har de laget operaen «Tomorrow, in a Year» i 2010 og Karin Dreijer har i mellomtiden gitt ut soloalbumet «Fever Ray». Der skal også ha vært snakk om en kommende turné.


Dessuten...

Det skjer flere ting på vårparten, blant annet skal det komme nytt fra The National, Portishead, Beyoncé, Black Sabbath, Vampire Weekend, Eminem, Janet Jackson, AC/DC, Alice in Chains, The Black Keys, Katy Perry, Solange, Queens of the Stone Age og The Strokes.

 


ANNONCE