Nyhet

Jon Lord er død

Deep Purples grunnlegger - keyboardspilleren og komponisten Jon Lord døde i dag på et sykehus i London. Han ble 71 år gammel.

Jon Lord døde av lungeemboli, en blodpropp i lungene. Han har kjempet mot bukspyttkjertelkreft siden august i fjor, og etterlater seg en kone og to voksne døtre.

Lord er mest kjent for sitt ikoniske orgelspill i Deep Purple. Han utviklet Hammond-orgelets særegne rockelyd som var en sentral del av Deep Purples sound, og han stod bak mange av bandets store klassikere, som «Child In Time», «Highway Star», «Smoke On The Water» og «Perfect Strangers».

Jon Lord var høyt respektert, og alltid høflig gentleman både på og av scenen. Han grunnla Deep Purple i 1968 sammen med gitarist Ritchie Blackmore. Gjennom 70-tallet utviklet Deep Purple seg til et av verdens største band, og var blant annet det mestselgende bandet i USA i 1973.


Ved siden av rockekarrieren med Deep Purple, og senere Whitesnake, utviklet Lord seg til å bli en talentfull komponist for symfoniorkestre blandet med rockemusikere. I 1969 debuterte hans «Concerto For Group And Orchestra» med Royal Symphony Orchestra i Londons Royal Albert Hall, som også var åsted da stykket ble gjenopptatt på sitt 30-årsjubileum i 1999.
Han forlot det evig turnerende Deep Purple i 2002 for å fokusere på sitt soloarbeid, som han har gjort mye av siden da. Blant annet Durham Concerto som ble komponert for Durham Universitys 175-årsjubileum. Han turnerte verden rundt med symfoniorkestre som fremførte verkene hans, spesielt «Concerto For Group And Orchestra». Den siste tiden var Lord i studio for å spille inn den definitive versjonen av verket, som skal utgis i september. De siste opptakene ble gjort kort tid før hans død.
Les mer på Jon Lords hjemmesider, jonlord.org.
.
Han turnerte verden med symfoniorkestre som utførte arbeidene hans, spesielt Konsert for konsernet og orkester. Nå nylig, var Jon Lord i studio for å spille inn den definitive versjonen av arbeidet, som vises på CD for september. De siste opptakene ble det gjort kort tid før sin død.
Les mer om Jon Lords hjemmeside JonLord.org

 

ANNONCE