Hør Radiohead tolke den avdøde country-legendens store hit

Hør Radiohead tolke den avdøde country-legendens store hit

Et opptak fra begynnelsen av 90-tallet har fått fornyet oppmerksomhet etter Glen Campbells bortgang denne uka.

Glen Campbell hadde en eventyrlig musikalsk karriere, først som mye brukt session-musiker og senere med en hitrekke mange kan misunne ham. Totalt solgte han 45 millioner plater på verdensbasis, ifølge NTB.

LES OGSÅ: Glen Campbell er død.

At han krysset grensene mellom country og pop, og var til inspirasjon for artister i en rekke sjangere, er det ingen tvil om. Etter at hans bortgang ble kjent tirsdag kveld har et sjeldent opptak av Radiohead (bildet) som covrer hans mest suksessfulle hit Rhinestone Cowboy tidlig på 90-tallet, fått fornyet oppmerksomhet. Blant annet i Consequence Of Sound.

Videoen ble først lastet opp på YouTube i 2009 - se den under.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Campbell var ikke redd for å gjøre uortodokse valg når han skulle tolke andre artisters låter. I 2008 ga han ut albumet Meet Glen Campbell, hvor låter av The Velvet Underground, Foo Fighters, Travis og Green Day fikk en country-makeover. Slik sett føles det riktig at et band som Radiohead også kunne ta en av hans låter.

LES OGSÅ: Våt start på Øya.

For seks år siden lot Glen Campbell offentligheten vite at han hadde blitt rammet av Alzheimers sykdom. I tiden som fulgte la han la ut på en siste turné, som måtte avbrytes i 2012 på grunn av at sykdommen hadde nådd et nivå som ikke lenger gjorde det mulig for ham å opptre på scenen.

Campbell ble 81 år gammel.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA