Det britiske bandet trosset oppfordring om boikott - slik gikk konserten

Det britiske bandet trosset oppfordring om boikott - slik gikk konserten

Radiohead ville ikke høre på oppfordringene om å boikotte Israels okkupasjon av palestinsk territorium og holdt konsert for snaut 50.000 i hovedstaden Tel Aviv.

Rockegruppen hadde ingen tydelige referanser til konflikten mellom Israel og Palestina da de sto foran 47.000 mennesker i Park Hayarkon onsdag.

LES OGSÅ: Roger Waters ber Thom Yorke slutte å sutre.

Yorke var inne på temaet én gang i løpet av konserten, og det var før den siste låten Karma Police.

— Mye har blitt sagt om dette, men når alt kommer til alt, spilte vi litt musikk, sa Yorke foran et brølende og takknemlig publikum.

Tidligere i år sendte et titalls kulturpersonligheter brev til Radiohead med en oppfordring om å få Thom Yorke & co til å droppe den planlagte konserten i Israel. Blant artistene som tok initiativ til brevet var Roger Waters, Thurston Moore og Young Fathers.

Artikkelen fortsetter under videoen.

På Twitter forrige uke skrev Yorke at bandet har spilt i Israel ved flere anledninger de siste 20 årene under en rekke regjeringer. Han hevdet at synet på Israels statsminister Benjamin Netanyahu er det samme som på USAs president Donald Trump.

— Vi støtter ikke Netanyahu mer enn Trump, men vi spiller fortsatt i USA.

LES OGSÅ: Derfor dropper de største artistene Norge.

En boikottkampanje over Israels okkupasjon av palestinsk territorium har pågått i mange år, men Radioheads konsert har fått ekstra stor oppmerksomhet på grunn av bandets politiske aktivisme.

(©NTB)


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA