Ny studie: Færre referanser til dop i hiphop enn i alle andre sjangere

Ny studie: Færre referanser til dop i hiphop enn i alle andre sjangere

...det er det oppsiktsvekkende resultatet av en ny studie.

Addictions.com har nylig gått gjennom data hentet fra nettstedet SongMeanings.com for å finne ut hvilken musikksjanger som har flest referanser til narkotika og dop i lyrikken, og resultatet er mildt sagt overraskende.

Hiphop har nemlig ifølge dem færre referanser enn alle andre sjangere der ute.

LES OGSÅ: Toppnavn kansellerer Øya-opptreden.

Ja, du leste riktig. Mindre enn i jazz, folk og i country-sjangeren som overraskende nok ligger på topp i undersøkelsen som kan leses i sin helhet her.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Gjennomsnittlig dukker referanser til ulovlige substanser opp 1.6 % av tiden i tekstene til countrymusikk. På samme tid er tallet for hiphop 1.3 %.

The Game, Eminem og Jay Z høyt oppe

Enkeltartister innenfor sjangeren trekkes likevel frem når det kommer til topplistene for spesifikke stoffer. The Game nevner for eksempel marihuana 125 ganger i sine låter, mens Cypress Hill følger rett bak med 124.

Eminem, Lil Wayne og Jay Z (bildet) er også høyt oppe på listene, men det er muligens country som sjanger bekymra foreldre bør advare barna mot i fremtiden!

LES OGSÅ: The War On Drugs med stor konsert i Norge.

Til slutt kan det nevnes at på listen over spesifikke heroin-referanser i tekster er det skandinavia-tungt med svenske Kent på en topplassering (34 referanser), norske Kaizers Orchestra (32) og den svenske singer-songwriteren Lars Winnerbäck (31).

Artikkelen fortsetter under videoen.

På denne lista må rapperen The Game se seg slått ettersom han kun har nevnt stoffet 22 ganger i sine tekster.

LES OGSÅ: Skuffer norske fans.

Du kan se resultatene fra hele studien her.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA