Apple i forhandlinger med Tidal mens Spotify nektes oppdatering av egen app i iOS

Apple i forhandlinger med Tidal mens Spotify nektes oppdatering av egen app i iOS

Det siste året har det ikke vært lett å velge strømmetjeneste. Med Beyoncés overreaskelsesslipp på Tidal og Taylor Swift som kritiker og deretter ambassadør for Apple, er det åpenbart at nevnte strømmetjenester konkurrerer om hverandres kunder så vel som om de trofaste Spotify-brukerne. I 2016 er ikke den gjennomsnittlige lytter villig til å betale mer enn 99 kroner i måneden for å ha tilgang til et hav av musikk, noe Apple sannsynligvis har innsett.

I et brev fra Spotifys juridiske rådgiver, Horacio Gutierrez, til Apple hevder Gutierrez at Apple forbyr Spotify å oppdatere sin egen app i iOS ettersom Apple Music ikke ønsker konkurranse. Blant annet skriver han ifølge Recode at Apple pålegger Spotify å bruke deres betalingssystem som fører til at Apple kan kreve en andel på opptil 30 prosent av de månedlige inntektene.

Gutierrez skriver:

"Apple fortsetter i et urovekkende mønster når det kommer til å utelukke og redusere konkurranseevnen til Spotify gjennom iOS og rival til Apple Music, spesielt sett i sammenheng med Apples tidligere konkurransehindrende adferd rettet mot Spotify … Vi kan ikke støtte at Apple bruker App Stores godkjenningsprosesser som et våpen for å hindre konkurrenter."

Brevet ble offentliggjort kun en dag etter at den demokratiske senatoren Elizabeth Warren ifølge The Hill holdt en tale hvor hun refset store selskap som Apple, Amazon og Google for å sentralisere økonomisk makt og hindre konkurrenter.

Kommunikasjonssjef i Spotify, Jonathan Price, kommenterte i etterkant overfor Recode:

"Du vet det er noe galt når Apple tjener mer på Spotify-abonnementer enn på Apple Music-abonnementer og ikke deler noe av det med musikkindustrien."

Derfor er det kanskje heller ikke så overraskende at det i natt ble rapportert i Wall Street Journal at Apple forsøker å forhandle med Jay Zs Tidal for å få tilgang på eksklusive artister som Beyoncé, Madonna og Kanye West med flere. En talsperson for Tidal har i midlertid avvist at de er i forhandlinger med Apple.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA