Ice Cube og Gene Simmons i full Twitter-krangel

Ice Cube og Gene Simmons i full Twitter-krangel

Rapperen Ice Cube (bildet) og Gene Simmons, sanger og bassist i rockebandet Kiss, har havnet i en Twitter-krangel etter at Ice Cubes gamle band, hiphop-legendene N.W.A., denne helgen ble innlemmet i prestisjefylte Rock & Roll Hall Of Fame i Cleveland, Ohio.

Under seremonien uttalte et annet medlem av gruppa MC Ren følgende: "Jeg vil gjerne si til herr Gene Simmons: Hiphop er kommet for å bli. Venn deg til det."

Hans uttalelse kom få uker etter at Simmons hadde uttalt overfor Rolling Stone at han gledet seg til sjangerens død.

Like etter MC Rens ord tok Ice Cube mikrofonen og kom med følgende definisjon på rock & roll, sitert av Rolling Stone: "Er vi rock & roll? Jeg vil si: Ja, visst faen, vi rocker og ruller. Rock & roll er ikke et instrument, rock & roll er ikke en gang en musikksjanger. Rock & roll er en ånd. Det er en ånd. Den har vært her gjennom blues, jazz, bebop, soul, r&b, rock & roll, heavy metal, punk-rock og ja, hip hop ... rock & roll handler om å ikke gjøre som de som kom før deg, men å skape din egen vei i musikk og livet. Det er rock & roll, og det er oss."

MC Rens og Ice Cubes kommentarer fikk Gene Simmons til å reagere, og lørdag skrev han følgende på Twitter: "Med all respekt, si ifra nå når Jimi Hendrix blir innlemmet i Hip Hop Hall Of Fame, så har du et poeng".

Ice Cube svarte mandag følgende på Twitter: "Hvem stjal soulen? Chuck Berry, Little Richard og Chubby Checker hjalp til med å finne opp rock & roll. Vi finner den opp, mens alle dere vil gjenta den."

Han postet også sin definisjon på rock & roll og tilføyde: "Jeg gjentar den. Og jeg sier det med et kyss," med en dårlig skjult referanse til Kiss.

Simmons gjentok så sitt poeng: "Cube, jeg står ved mine ord. Jeg respekterer N.W.A., men når Led Zeppelin blir innlemmet i Rap Hall Of Fame, da er vi enige."

N.W.A., som i fjor ble potrettert i den populære spillefilmen 'Straight Outta Compton', er det femte hiphop-navnet som er innlemmet i Rock & Roll Hall Of Fame. De andre er Run-DMC, Beastie Boys, Public Enemy og Grandmaster Flash And The Furious Five. For å bli tatt opp i det gode selskap skal man ha gitt et enestående bidrag til musikken, og man kan tidligst bli innlemmet 25 år etter den første plateutgivelsen.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA