Janove Ottesen satser på solokarrieren

Janove Ottesen satser på solokarrieren

Den tidligere Kaizers Orchestra-vokalisten Janove Ottesen (bildet) er ute med sin nye singel Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger - denne gangen som soloartist. Han fremførte låten for første gang under utdelingen av Spellemannprisen i Oslo Spektrum denne helgen.

Ottesen ga ut sitt første soloalbum, Francis' Lonely Nights allerede i 2004, men denne gangen er det mye mer som står på spill for ham.

— Det er en helt annen tid, og solokarrieren jeg gir meg ut på nå er mye viktigere. I 2004 var det et venstrehåndsarbeid fordi jeg kunne. Nå er dette hovedprosjektet og jeg ser på dette som grunnlaget for resten av mitt liv som artist. Jeg vil lage min egen katalog med musikk og låter som jeg elsker selv, forteller Ottesen når vi møter ham i Oslo mandag morgen.

Kjernen i musikken er det samme som før når det gjelder låtskriving, stil og tekstuniverset, som er på norsk og alt han er kjent for og er best på, sier han. Men innpakkingen og instrumenteringen er annerledes denne gangen og folkene i bandet er nye.

— Dette fører jo til at sounden og produksjonen er annerledes, det er utpreget rytmisk rock, ekstra groovy, rytmisk pop-rock som jeg prøver å lage.

Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger er en del av dette tekstuniverset. Det er slik Janove alltid har operert, med et tekstunivers som henger sammen. Det er dette som er hans stil.

— Det er en låt som skal vise hvor jeg er, og hvor jeg er på vei rent musikalsk. Det er nok mange som kjenner meg igjen, men med nye elementer. Dette er jo en radiosingel, så vi ønsker å få med radioen på dette og. Jeg har også flere låter men de funker ikke på radio siden de er altfor tøffe, bråkete og rockete. Dette er en moderne rap-, R&B-låt med et storslått rockerefreng.

Selv om fansen nok tørster etter en albumutgivelse kommer det ikke noe album med det første. Janove skal komme med en og en låt over lengre tid. Og til slutt blir det et album med sanger han kan fremføre på konserter, men dette er en stund til enda, og han tror ikke det blir noe album i 2016.

— Det passer min situasjon best å slippe en og en låt, jeg har ikke noe behov for å reise på turné i morgen. Jeg har behov for å komponere og lage masse variert og ny musikk. Vi spiller inn to og to låter om gangen, dette gjør vi også over lang tid.

Comebacket valgte han å gjøre på Spellemannprisen siden det er det største og mest relevante stedet i Norge og presentere musikken hans på.

— Hvis en vil ha litt blest rundt en lansering så finnes det jo ikke noe bedre sted enn å gjøre det på tv og på musikkbransjens eget tv-show. Det var veldig kjekt å stå på scenen igjen, jeg har jo ikke stått på scenen siden jeg gikk av i DNB-arena i 2013. Da sa jeg til meg selv at dette kan du, og aldri glem det.

Han merker ikke så voldsom stor forskjell på å være soloartist i forhold til det å spille med Kaizers Orchestra enda, det er et nytt band med gamle venner. Det er spennende og morsomt å gå gjennom alle prosessene med det nye bandet. Janove forteller at dette er en fantastisk gjeng og at han gleder seg til alt som kommer.

— Alt annet er jo det samme, jeg har det samme plateselskap, bookingbyrået, promo, crew og øvingslokale. Det som er nytt er jo bandet. Jeg skal nå bygge meg opp en ny karriere og den skal jeg ha til 80 år. Dette skal kun være mine sanger, avslutter han.

Her kan du se Janove Ottesens urfremføring av Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger under lørdagens utdeling av Spellemannprisen:


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA