Kaizers-gitarist Geir Zahl gir seg selv en ny start

Geir Zahl, gitaristen fra Kaizers Orchestra, byr på ny musikk for første gang på en årrekke.
Fredag går startskuddet for Geir Zahls albumprosjekt som den tidligere Kaizers Orchestra-gitaristen rett og slett har kalt «Ny start».

Da kommer EP-en «Jord» med tre sanger om bord, og får følge av ytterligere to EP-er i de neste månedene. De tre EP-ene vil representere tre sjangere, og samlet utgjøre Zahls nye soloalbum – som har Odin Staveland fra Vamp som produsent.

Det er ifølge pressemeldingen syv år siden Kaizers Orchestra sa stopp. Da hadde Geir Zahl allerede prøvd seg med solodebuten «Nice for a Change» (2007), som var i americanasjangeren, og «Monkey Do» (2010), der han var om bord i bandprosjektet Uncle Deadly.

Mens de forrige solosatsingene var på engelsk, er Zahl nå tilbake på norsk med låttitler som «Du, meg & me», «Løvetann» og «For seint å angra» på «Jord».

Les også: bob hund går nye veier med nytt spektakulært show.

Comebacket var ikke planlagt, ifølge pressemeldingen: Det var fordi Geir Zahl satte opp et lite studio i København, der han har etablert seg med en liten familie, for å lære seg mer om lydproduksjon.

– Jeg ville i grunnen bare prøve meg litt frem, så jeg brukte noen låter jeg hadde liggende, til å eksperimentere med. Jeg hadde ingen planer om å lage et album på dette tidspunktet, men til min egen overraskelse kom det både ny musikk og nye tekster. Det låt ikke så verst heller, syntes jeg, så plutselig ble det veldig gøy å arbeide med og spille inn musikk. Jeg kom inn i en god flow og så brukte jeg ti måneder på å gjøre ferdig ti demoer i mitt eget studio, sier Zahl om nystarten.

På den akustiske, americanaaktige «Jord» er Hilde Selvikvåg gjestevokalist på en låt, mens på neste EP ut, den fyrigere «Ild», er hele fem mannlige vokalistkolleger å høre: Odin Staveland, Jan Ingvar Toft, Glenn Lyse, Erlend Ropstad og Christer Knutsen. Og på den siste EP-en som vil slippes, elektroniskinspirerte «Luft», synger Kine Nesheim med på en låt.

(©NTB)