I morgen holdes verdens første RQSTIVAL!

Det norske bandet Paper Crown, her med Johanne Kippersunds og Ørnulv Snortheim.
Den nye norske livestreaming-plattformen RQSTIVAL gjennomfører lørdag sin første RQSTIVAL i samarbeid med Tjuven Musikkfest og det norske bandet Paper Crown.

RQSTIVAL, som er en gratis app på iOS & Android, har førstkommende lørdag kl 15:00 sin verdenslansering sammen med bandet Paper Crown.

Billettsalget er i gang og du kan laste ned appen i Apples appstore eller Google Play.

– Siden COVID har vi utviklet en livestreaming-plattform som er optimalisert for musikkindustrien. Artister, labels og festivaler har mulighet til å lage egne interaktive musikk konserter via RQSTIVAL-appen. Her kan de tjene penger via digitale billetter og donasjoner, forteller RQSTIVALs grunnlegger Christoffer Riseng Bølla.

Selve konserten er en del av musikkfestivalen Tjuven Musikkfest som avholdes på Hamar i helgen. Totalt 10 artister skal opptre på Tjuven i løpet av helgen, og konserten til Paper Crown er utsolgt med tanke på retningslinjene med maks 200 gjester.

Paper Crown får premieren

Paper Crown består av Ørnulv Snortheim og Johanne Kippersunds. Hamar-bandet har de siste årene jobbet med å skrive, spille inn og produsere låter. Sjangermessig beveger de seg inn i et tidløst nordisk poputtrykk som inspireres av både soul og americana.

– Vi gleder oss til å fremføre vår nye single «Back Of My Mind», og det er ekstra stas å kunne opptre på verdenslansering av RQSTIVAL, forteller de.

Foto:RQSTIVAL | Handout
Paper Crown får æren av å holde verdenspremieren på RQSTIVAL.

Optimalisert for musikkbransjen

– Facebook, YouTube og Twitch er gode verktøy for livestreaming, men det er ikke optimalisert for musikkbransjen. Vi ønsker å gi live-industrien en enkel streamingplattform hvor de selv eier rettighetene til innspillingen samt kan få inntjening fra både billettsalg og donasjoner. Det skal være enkelt for artistene, derfor kan alt opprettes i appen og man kan selv velge å streame enten via telefon eller en annen kameraløsning, forteller Riseng Bølla.

Lørdagens premiere er også et utstillingsvindu for RQSTIVAL mot aktører både i Norge og internasjonalt. Flere interesserte aktører snuser allerede på idéen, og det kan dukke opp nye konserter i nær fremtid.

– Vi gleder oss veldig til lørdag! Flere store internasjonale musikkaktører skal streame inn for å få en live demo av produktet, og vi er allerede i dialog med et label i England som har lyst til å gjennomføre RQSTIVAL-stream med syv av sine artister i slutten av august. Vår visjon er å bli den største live-plattformen. En hybrid av Youtube og Twitch – bygd av musikkbransjen for musikkbransjen. Håper vi sees i streamen, fortsetter en entusiastisk Christoffer Riseng Bølla.

Foto:RQSTIVAL | Handout
Christoffer Riseng Bølla er RQSTIVALs grunnlegger.