Madonna får kritikk etter deling av korona-konspirasjonsteori

Popstjernen Madonna.
Madonna møtte stor motbør både fra fans og kolleger da hun delte en kontroversiell konspirasjonsvideo med de 15 millionene som følger hennes Instagram-konto.

I videoen hevder legen Stella Immanuel at det finnes en kur for Covid-19, nærmere bestemt det omdiskuterte medikamentet hydroksyklorokin, men at dette holdes skjult for allmennheten.

Dette er samme video som fikk Donald Trump Jr sparket fra Twitter da han delte den, og som president Trump retvitret, ifølge The Independent. Den ble fjernet fra sosiale medier, men tirsdag tro Madonna til og viste til at den var blitt «sensurert» og delte den – to ganger angivelig.

Instagram var raskt ute og merket Madonnas post med advarsel om at dette er falsk informasjon. Det tok ikke lang tid før den var fjernet. Men den lå ute lenge nok til at den ble skjermdumpet. I teksten hun la ut sammen med videoen hevder Madonna ifølge blant andre News.com.au :

«Noen mennesker vil ikke høre sannheten. Spesielt de maktmenneskene som vil tjene penger på den lange letingen etter en vaksine som er funnet og bevist og har vært tilgjengelig i flere måneder. De vil heller la frykten kontrollere folket og la de rike bli rikere og de fattige og syke bli sykere».

Madonna takker også Stella Immanuel, og skriver «denne kvinnen er min helt».

Får skarp kritikk av Annie Lennox

Det var ikke bare fansen som reagerte: Ifølge den australske avisen skal også Eurythmics-frontkvinne Annie Lennox ha klinket kraftig til mot Madonna i kommentarfeltet:

– Dette er fullstendig vanvidd!!! Jeg kan ikke tro at du støtter slikt farlig kvakksalveri. Håper nettstedet ditt er hacket og at du snart vil forklare deg …

(©NTB)