Ga endelig ut «den hellige gral» fra 1974

Mick Jagger slik vi er vant til å se han, på scenen med Rolling Stones. Gitarist Ron Wood og trommeslager Charlie Watts i bakgrunnen.
Onsdag forrige uke slapp Rolling Stones løs den tidligere uutgitte låten «Scarlet», spilt inn i 1974 og med Led Zeppelin-gitaristen Jimmy Page om bord.

Innspillingen beskrives i en pressemelding som «en hellig gral for Stones-fans». Også bassist Rick Grech fra Blind Faith medvirker på innspillingen.

«Scarlet» er, sammen med «All The Rage» og «Criss Cross, tre uutgitte og «tapte» sanger som Rolling Stones nå omsider utgir. Det skjer i forbindelse med nyutgivelsen av klassikeralbumet «Goat’s Head Soup» fra 1973 i september.

Samarbeidet var ikke bestemt i forveien, men ble til da Page ble igjen i studio etter en avsluttet innspilling med Led Zeppelin. Ifølge Keith Richards hadde Stones-gutta gått inn i studio mot slutten av Zeps økt.

– De var ferdige og skulle dra, og vi var booket inn som neste, og jeg tror Jimmy bare bestemte seg for å bli igjen. Vi hadde ikke tenkt å spille det inn som et spor, det var i utgangspunktet en demo, en demonstrasjon, du vet, bare for å få følelsen. Men det ble bra, og med en besetning som det kunne vi ikke la være å bruke det, sier Richards.

Her kan du høre låta, og i videoen under kan du høre litt bakgrunnshistorie rundt innspillingen fra flere av de involverte:

(©NTB)