Avslører inspirasjonskildene til «verdens beste sang»

Tenacious D på scenen i Oslo Spektrum.
Duoen Tenacious D hadde sin største hit med låten "Tribute" som kom ut for hele nitten år siden. Nå forteller de hvilke låter som inspirerte de til å lage hyllesten til "verdens beste sang".

Kyle Gass og Jack Black som utgjør Tenacious D er riktignok ikke helt enige om hvilken låt som skal ha æren for inspirasjonen. Gass trekker frem Metallicas «One» som hovedinspirasjon, og kanskje verdens beste sang den gang.

Jack Black på sin side lener mer i retning Led Zeppelins «Stairway to Heaven» som den største påvirkningskraften for «Tribute», men må si seg enig i at også Metallica spilte en viktig rolle.

– Da vi snakket om hva som var verdens beste låt var det på det tidspunktet Metallicas «One», etter manges mening. Men, du kan ikke si at den var en større inspirasjon enn «Stairway To Heaven», sier Jack Black i et intervju med Zane Lowe fra BBC.

– Du ser at det er Metallicas beste låt, fordi hver gang du ser dem live sparer de den alltid til slutten. De vet at publikum venter på «One», fortsetter han.

Les også: «High Fidelity» som TV-serie, med kvinnelig hovedrolle.

En annen viktig inspirasjon for deres hitlåt er Charlie Daniel’s Band og deres «The Devil Went Down To Georgia». Ikke nødvendigvis for musikken, men for historien:

– Det er lang tradisjon for å duellere mot Satan innen rock’n’roll, og av alle synes jeg «The Devil Went Down To Georgia» kanskje er den kraftigste og mest ikoniske versjonen av den historien, forteller Jack Black.

Se videoen til «Tribute» her:

(En artig funfact til denne videoen er at Nirvana-trommis og Foo Fighters-frontmann Dave Grohl har rollen som djevelen)

Spilte i Oslo Spektrum i fjor sommer

Kyle Gass og Jack Black i Tenacious D har besøkt Norge flere ganger de siste årene. Så sent som i fjor sommer entret de scenen i selveste Oslo Spektrum. Du kan lese vår anmelders meninger om den kvelden her. Under ser du bildene fra konserten.