Vil dele litt girl power i sommer

Oslo 20190330. Julie Bergan opptrer under Spellemannprisen 2018 p Chateau Neuf i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Julie Bergan savner å opptre – men har klar en ny sang med et budskap, kalt «Commando», og et lite virtuelt prosjekt på gang.

Hvor har du hentet idé og inspirasjon til denne musikken?

– Akkurat «Commando» fikk jeg inspirasjon til på en ferietur til Zanzibar. Jeg møtte en lokal fyr der som ga meg kallenavnet «Commando» fordi han syns jeg virket så sterk og bestemt. Det tok jeg som et skikkelig kompliment. Da jeg kom hjem fant jeg fram notatene på mobilen min og ville lage en låt som kanskje også kunne få andre jenter og kvinner til å føle seg sterke og selvsikre.

Hvorfor vil du at vi skal høre på dette?

– Jeg håper «Commando» kan gi en high five til noen fellow females der ute som trenger det, at man kan gå nedover gaten og føle seg bra av å høre på den og kanskje smile litt og danse med meg i noen minutter.

Hva får vi når vi lytter til musikken din? Er den for å underholde – eller har du også noe på hjertet du vil formidle?

– Energi, følelser, mye dansefot og innimellom litt hjertesorg. Jeg elsker å spre god energi, samtidig som jeg også har hele spekteret av følelser utenpå kroppen og har lyst til å dele det. Og så syns jeg jo det er skikkelig gøy å lage show for publikum da, det går ikke akkurat nå men jeg har et lite virtuelt prosjekt på gang hvor folk kan være med litt likevel.

Hva er det fineste noen kan si om denne nye utgivelsen?

– Girl power!

Hvem håper du å nå fram til – og har du en «drømmefan»?

– Jeg setter pris på alle som hører og følger med på musikken min, men jeg har nok litt ekstra lyst til å nå fram til hun med flink-pike syndrom som trenger å vite at hun er god nok.

Hvordan ser sommeren din ut?

– Den ser naturligvis litt roligere ut enn planlagt, men jeg skal bruke tiden på å skrive masse ny musikk og samle opp inspirasjon og krefter til jeg endelig kan spille konserter igjen.

Hvor viktig er det å dele musikk – i små formater eller virtuelt – i en tid hvor landet fortsatt er nokså nedstengt?

– For meg er det kjempeviktig, både som artist og som lytter selv. Som artist har jeg lyst til å slippe musikk som forhåpentligvis gir andre en liten boost i en annerledes hverdag. Som lytter selv har jeg blitt veldig glad når noen av mine egne favoritter har sluppet musikk i denne perioden – et ekte lyspunkt!

Musikkbransjen sliter i disse koronatider, er du bekymret?

– Det er jo ikke til å unngå at man blir bekymret, for bransjen i sin helhet, for store og små aktører som strever og også for meg selv og de jeg har rundt meg. Hverdagen vår har blitt snudd på hodet og det er mange som ikke kommer seg helskinnet gjennom denne perioden – det er skikkelig kjipt.

Hva hører du selv på akkurat nå? Hører du på andre ting når det er sommer og sol?

– Akkurat nå hører jeg mye på det nye albumet til Dua Lipa og det nye albumet til PartyNextDoor. Så blir det selvfølgelig alltid litt surfing gjennom forskjellige spillelister i Spotify som inneholder litt av alt.

Når det er sommer har jeg relativt lik tilnærming til musikk som resten av året, men jeg liker å finne meg et par «sommerlåter» hvert år da. Årets låter har ikke blitt kåret enda bare!

Foto:Tor Atle Kleven
Julie Bergan på Festningen i Trondheim.

(©NTB)