Dette er verdens dyreste gitar

Denne 1959 Martin D-18E ble brukt av Kurt Cobain under Nirvanas MTV Unplugged i 1993. 27 år senere ble den solgt som verdens dyreste gitar.
Gitaren som avdøde Nirvana-frontmann Kurt Cobain spilte på kort tid før han døde, gikk for hele 58 millioner kroner da den lagt ut på auksjon i Beverly Hills.

Grunge ble til gull da kassegitaren til Kurt Cobain, en Martin D-18E fra 1959, gikk under hammeren hos Juliens Auctions i Beverly Hills i Los Angeles lørdag. Den ble kjent da Nirvanas frontmann brukte den under innspillingen av «MTV Unplugged» noen få måneder før han døde i 1994.

Det var eieren av mikrofonselskapet Røde, australske Peter Freedman, som kjøpte gitaren for 6 millioner dollar, hele 5 millioner over utropsprisen på 1 million. Summen tilsvarer nesten 58 millioner kroner etter dagens kurs. Det er rekord for en gitar solgt på auksjon.

Tidligere var det «The Black Strat», den berømte svarte Fender Stratocasteren til David Gilmour som hadde rekorden. Den ble solgt for nesten fire millioner dollar i fjor sommer.

Også en gitar spesialbygget til den avdøde artisten Prince ble solgt på auksjonen. Den endte med å bli solgt for 563.500 dollar, snaut 5,5 millioner kroner, men også det solid over forventningen på mellom 100.000 og 200.000.

Et makramébelte som Elvis brukte over 30 ganger på TV endte med å gå 10 ganger over forventet pris og innkasserte nesten 2,9 millioner kroner til eieren.

(©NTB)