Sommeryr rockelåt fra debutant

Kristabel debuterer med sommerlåten «Bring It On».
«Bring It On» er debutsingelen til den norske artisten Kristabel. Låta er en hyllest til rocken, og Kristabel synger om å leve livet uredd. Å stille seg fullstendig åpen for det livet har å by på, og ikke minst det å falle desperat inn i kjærligheten.

Singelen til debutartisten Kristabel er en slags rockemarsj, med skitne gitarer og pusete vokal. Riffet som går gjennom hele låta er et ganske oppbrukt et, og man lurer litt på om noen roter med referansene sine her. Uansett får du bare lyst til å løpe ut i gata og snakke med en fremmed, dra på nærmeste bar og ta tak i den første du ser. Kjærligheten som vin på en flaske brukes som en metafor, og beskjeden er: Ikke kast bort tida, hell det ned.

Uansett hvor tabu det er, synes jeg det er best å bare si det rett ut: Jeg var kåt. Enkelt og greit. Så da skrev jeg en låt om det. Det er en mektig tilstand, full av motstridende energier. Jeg har alltid hørt på gammal blues og rock, og ville lage sånn ufiltrert musikk, som handler om kjernen. For musikk må være ekte, og forståelig, hvis ikke er det poengløst. Men jeg ville også lage deilig musikk, som er digg å høre på, forteller Kristabel.

Kristabel forteller om hvor skremmende hele prosessen med å slippe debutlåta har vært og hvor mye janteloven preget henne i begynnelsen av prosessen. Å slippe en låt betyr for henne å blottlegge sjelen og sine indre tanker i all offentlighet, men nå er hun ikke lenger redd, hun er ferdig med det. Med denne låta sier hun: farvel jante!

Det som tiltrekker meg med musikk er jo den øyeblikkelige spontaniteten, som er helt uforutsigbar. Den kan du ikke måle eller planlegge. Du aner ikke hva som skal skje. Hverken inni musikken, i møtet med musikerne mine, og alt som kan skje livet. Vi kan finne på å skifte tempo eller sjanger, jeg synger noe helt annet, og det er bare sånt som skjer. Det handler ikke om å ha kontroll, det handler om å slippe kontrollen. Akkurat det samme som du må gjøre når du blir forelska.

Musikkvideoen til «Bring It On» slippes offisielt kommende fredag, men du kan se den allerede nå: