Moldejazz gjennomfører festival i juli

Arkivbilde av Arve Henriksen fra Molde Jazzfestival 2009.
Moldejazz har etter regjeringens nye plan for gjenåpning av samfunnet besluttet å gjennomføre en festival i mindre utgave i midten av juli.

Festivalen blir gjennomført i uke 29, mens festivalprogrammet blir klart i uke 21, opplyser festivalsjef Hans-Olav Solli i en pressemelding.

– Dette blir en mindre utgave av den opprinnelig planlagte jubileumsfestivalen, men det blir like fullt et fyldig jubileumsprogram med en rekke bestillingsverk og premierer, skriver festivalen i en pressemelding.

Der påpekes det hvordan gjennomføringen av festivalen, som blir i uke 29, vil skape positive ringvirkninger for både musikere og leverandører som gjennom dette får betalte oppdrag.

– Moldejazz ønsker som den ledende norske jazzfestivalen å gå foran også i denne situasjonen og bidra til å sette en standard for hvordan en festival kan gjennomføres med de restriksjoner som påligger fra myndighetshold, står det videre å lese.

De store arrangementene på Romsdalsmuseet, i Alexandraparken og i Bjørnsonhuset er avlyst, og billettene vil bli automatisk refundert. I i stedet lanseres det et nytt festivalprogram i sin helhet i uke 21, altså om snaue to uker. Deretter starter billettsalget til disse konsertene.

(©NTB)