Norsk festival slipper inn 200 publikummere:

Vil la loddtrekning avgjøre hvem som får komme

Tora Dahle Aagård fronter bandet Tora.
Har du vinnerlykke, kan du oppleve rene intimkonserten med artister som Bjørn Eidsvåg og Eva Weel Skram i Steinkjer i sommer.

Festivalsjef Svein Bjørge i Steinkjerfestivalen akter nemlig å la loddtrekning avgjøre hvem som blir blant de heldige 200 som får inntreden på festivalen, som vil bli gjennomført med en rekke konserter fra navn som Tora, Vidar Villa, Stein Torleif Bjella og mange flere den 19. og 20. juni.

– Alle artistene kommer til byen og vil opptre for maks 200 personer. Alle andre kan se gratis på festivalen, som strømmes på nett. Folk kan melde sin interesse. Så får vi trekke lodd. Å åpne for billettsalg på så store artister vil bli kaos, sier Bjørge til NRK, som skriver at alle kan bli med på loddtrekningen.

Billettene legges trolig ut i slutten av neste uke. Den erfarne festivalarrangøren sier til NRK Trøndelag at det har vært viktig å støtte opp om en bransje i krise.

– Det er superviktig at vi gjør noe og at det er noe aktivitet både for artistene og hele næringskjeden. Å gå en hel sommer uten at noe skjer er krise for hele bransjen, lyder det fra Bjørge, som sier det «er et minusprosjekt» selv med stor velvilje fra artistene.

Foto:Morten Hassel
Oslo Ess er et av bandene som skal spille på Steinkjerfestivalen denne sommeren.

Bjørn Eidsvåg kaller det «et tøft og bra tiltak», og håper flere arrangører har mulighet til å gjøre det samme som Steinkjerfestivalen.

– Alle slike initiativ som gjør at vi får spilt i denne tida priser jeg meg lykkelig over. Jeg blir veldig glad. Dette har vært en mørk og trasig tid for oss.

(©NTB)