Kenny Rogers er død

Kenny Rogers på scenen under American Music Awards i Los Angeles tilbake i 1984.
Den legendariske artisten ble 81 år gammel.

Ifølge det amerikanske bransjenettstedet Variety, som siterer en representant for artisten, skal Kenny Rogers ha sovnet stille inn i sitt hjem fredag av naturlige årsaker, omgitt av sin familie og med helsepersonell til stede.

Rogers ble 81 år gammel.

LES OGSÅ: 103 år gammel artistlegende med oppmuntrende video.

Grunnet koronavirusutbruddet planlegger familien nå en privat minneseremoni den nærmeste tiden. En større offentlig markering vil legges til en senere dato.

Kenny Rogers startet innspillingskarrieren med jazz-sangeren Bobby Doyle, men fikk sin første suksess med gruppen The First Edition på slutten av 60-tallet. Mange husker nok den ikoniske bruken av bandets hit «Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In» i Coen-brødrenes 1998-film «The Big Lebowski».

Som soloartist dominerte Rogers country- og poplistene på 70- og 80-tallet og skal ha solgt over 100 millioner plater i løpet av karrieren og vunnet en rekke priser. I 2015 meldte han at han kom til å takke farvel til turnélivet, for å tilbringe mer tid med kona og tvillingsønnene i tenårene.

Avskjeden med fansen ble imidlertid kortere enn han hadde sett for seg da han i 2018 måtte kansellere de gjenstående konsertene.

Foto:AP | NTB Scanpix
Kenny Rogers på scenen med Dolly Parton.