Nick Cave & The Bad Seeds avlyser hele Europa-turneen

Nick Cave fotografert på Bergenfest i 2013.
Cave skulle spilt i Norge i slutten av mai.

Det melder arrangøren All Things Live i dag.

– Konserten med Nick Cave & The Bad Seeds er dessverre utsatt. Vi jobber på spreng for å finne ny dato og kommer tilbake til dere så fort vi vet når det blir. Takk for tålmodigheten og ta vare på hverandre.

Konserten i Norge skulle funnet sted 25. mai i Oslo Spektrum, i kjølvannet av at Nick Cave og The Bad Seeds i fjor slapp sin syvende skive, «Ghosteen».

LES OGSÅ: VIRTUELL KONSERTGUIDE: I disse dager skjer alt på nettet.

De hadde planlagt en full Europa-turné, som skulle starte i Lisboa 22. april  og avsluttes i Tel Aviv 17. juni.

– Selv om det er veldig skuffende, føles det som det lureste å gjøre for å holde dere alle så trygge som mulig. Vi jobber hardt med å finne ut når de nye konsertene vil blir, og vi vil dele informasjonen med dere så fort vi har den. Alle billetter vil være gyldige for de nye konsertene, heter det i en offisiell uttalelse fra Nick Cave & The Bad Seeds.

En rekke avlysninger

Turneen føyer seg inn i rekken av kulturelle arrangementer som må avlyse på grunn av koronaviruset.

I Norge ble det i forrige uke forbudt å holde kultur- og idrettsarrangementer, for å begrense smitten. Dette, sammen med en rekke andre tiltak, skal i første omgang vare frem til 26. mars, men det er grunn til å tro at unntakstilstanden kan vare enda lenger.

I går ble det kjent at det også vil sette en stopper både for sommerens utgave av Glastonbury Festival i England og årets Eurovision Song Contest.