Infernofestivalen tilbake i 2021 med nesten alle årets artister på plakaten

Mayhem på scenen under Inferno i 2016.
Fire band kunne ikke – og to andre, inklusive norske Mayhem, prøver å rydde plass. Men ellers blir flertallet av årets Infernofestival-band med over til 2021.

Årets utgave av den legendariske blackmetalfestivalen måtte avlyses på grunn av fare for smittespredning av koronaviruset.

– Vi ser fremover mot neste år, og det er en glede for oss å melde at hele 85 prosent av artistene fra årets Inferno har akseptert tilbudet om å spille på Inferno Metal Festival 2021, lyder det fra arrangør Runar Pettersen.

LES OGSÅ: Glastonbury Festival avlyst – les arrangørenes uttalelse.

Dermed gjenoppstår Inferno i påsken neste år, 1. til 4. april med band som blant andre Kreator, Triumph of Death, Venom, Gorgoroth, Marduk, Ihsahn, Kampfar, Ved Buens Ende, Vreid, Kadaver, Uada, The Great Old Ones, Myrkskog og Sylvaine.

– Mens Covid-19 har hatt en massiv effekt på livemusikk, har vi fremdeles håp og ser mot fremtiden. Vi skal opptre på Inferno til neste år og klarer nesten ikke vente med å se dere der, skriver Kreator på Twitter – og deler den norske festivalplakaten.

Billett og hotell kan flyttes til neste år

Golden Core, Okkultokrati, Russian Circles og Torche klarte ikke å rydde sine apriltimeplaner, mens Mayhem og Amorphis jobber ifølge arrangørene fremdeles med saken.

Både festivalbilletter og hotellreservasjoner fra i år kan flyttes til neste år, og man prøver også å ha omtrent samme kjøreplan for bandene som i år, lover festivalen – til jubel fra sine fans over hele verden. Billetter til neste år er også lagt ut for salg.

(©NTB)