Roskilde-arrangørene: Påvirkes ikke av Glastonbury-avlysningen

Roskilde Festivals ikoniske Orange Scene. Her under The Rolling Stones' opptreden i 2014.
Den danske giganten fortsetter planleggingen mot sommerens festival, som etter planen skal gå av stabelen 27. juni til 4. juli.

GAFFA har nettopp mottatt følgende uttalelse fra Roskilde Festivals talskvinne Christina Bilde, i forbindelse med at den engelske festivalen Glastonbury tidligere i dag gikk ut og kansellerte sommerens festivalbegivenhet grunnet koronavirusets herjinger:

«Det er veldig trist at en så stor og betydningsfull festival som Glastonbury må avlyse på grunn av de ekstraordinære omstendighetene. Det har imidlertid ikke betydning for Roskilde Festival at Glastonbury Festival avlyser. Vi forventer stadig å avholde festivalen og vi er i full gang med planleggingen.

Vi forstår fullt ut at mange blir bekymret over om Roskilde Festival også er i fare nå, fordi de to festivalene ligger så tett på hverandre og også har mange av de samme artistene på plakaten. Men det er vanskelig å sammenligne festivalene så direkte.

Blant annet skriver Glastonburys arrangører at de avlyser fordi de har en meget lang oppbyggingsperiode, hvor tusener av frivillige og medarbeidere samles tre måneder før festivalstart og bor og bygger opp sammen. Slik er det ikke hos oss, hvor vi bygger opp festivalområdet over kortere tid og tettere på selve festivalen.

Det er en rekke andre store festivaler i Europa som finner sted i samme periode som Glastonbury og Roskilde Festival. Dem har vi et sterkt samarbeid med og er i tett dialog med. Vi deler alle oppfattelsen av at det er mulig å gjennomføre våre festivaler til sommeren, og er enige om å fortsette planleggingen av dem. Glastonburys avlysning betyr derfor ikke at artistene ikke legger ut på turné, og avlysningen har derfor ingen betydning for vårt program.

Vi følger situasjonen nøye.»

Både nå avlyste Glastonbury Festival, Roskilde Festival i Danmark og Oslo Sommertid i Norge har de amerikanske superstjernene Taylor Swift og Kendrick Lamar på toppen av sine respektive plakater.

Foto:AFP | Suzanne Cordeiro | NTB Scanpix
Superstjernen Taylor Swift var booket inn til blant andre Glastonbury Festival, Roskilde Festival og Oslo Sommertid denne sommeren. Nå er den første av de tre festivalene avlyst på grunn av koronaviruset.