Isah er Årets Stjerneskudd:

– Juryen har blitt rørt, fått gåsehud og sommerfugler i magen

Isah foran et fullsatt Blå under årets by:Larm.
Isah vant prisen Årets Stjerneskudd under musikkfestivalen by:Larm lørdag kveld.

I kveld ble den kritikerroste artisten kåret til Årets Stjerneskudd på by:Larm 2020. Isah ble dermed 500 000 kroner rikere.

2019 har vært et begivenhetsrikt år for den unge artisten. Han startet året med å si opp jobben og droppe ut av videregående etter at Karpe inviterte ham til å gjeste på deres monumentale «SAS PLUS / SAS PUSSY». Dette fulgte han opp med å gi ut singelen «Hallo» under eget navn, som i skrivende stund står oppført med 15 millioner Spotify-avspillinger.

– Nivået på de nominerte har vært enormt bra i år. Juryen har blitt rørt, fått gåsehud og sommerfugler i magen flere ganger de siste dagene, og det er mange som hadde fortjent denne anerkjennelsen og de mulighetene som ligger i premien. Isah er én artist som har utmerket seg helt spesielt og et sterkt stjerneskudd, sier juryleder Malin Kulseth.

LES OGSÅ: by:Larm-fredagen oppsummert: Fra det intime til det storslagne.

Hun legger til:

– Ord blir nesten overflødige når man skal beskrive vinneren av årets stjerneskudd 2020. Det har gått fort unna for årets vinner, og noen mener han har tatt heisen der andre må slite seg opp trappene.

– Hvert år snakker vi om hvem som «vinner» by:Larm

Fagjuryen har kåret vinneren etter gitte kriterier. Artisten må være norsk og spille på årets festival. Videre har juryen fulgt alle de aktuelle konsertene, og i tillegg skal det vektlegges om artisten har hatt en god oppbygging mot festivalen og om artisten har klart å engasjere publikum, presse, og fått buzz i sosiale medier. Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd, heter det i pressemeldingen.

– Hvert år snakker vi om hvem som «vinner» by:Larm eller blir den største snakkisen. Det er gøy å få muligheten til å belønne den artisten som gjør seg mest bemerket med noe mer enn heder og ære, sier Erik J. Egenes, presseansvarlig i by:Larm.

Prisen ble delt ut for tredje gang i år. I fjor var det girl in red som stakk av med seieren.

Juryen består av Malin Kulseth, Claes Olsen, Joakim Throndsen, Mira Berggrav Refsum og Ksenia Petrova.

Fikk du med deg denne?