Årets helårsarrangør og festival er kåret

Little Simz gjestet Oslo-spillestedet Parkteatret i fjor høst.
Landets konsertarrangører feiret seg selv i kveld med den årlige utdelingen av Arrangørprisen i forbindelse med bransjefestivalen by:Larm i Oslo.

For noen minutter siden ble Alta Live og Parkteatret tildelt utmerkelsene Årets festival og Årets helårsarrangør.

I tillegg ble Trondheim Konsertkollektiv kåret til årets nykommer, Pstereo fikk prisen for beste profil, og årets konsertbilde ble knipset på Terminalen Byscene i Ålesund.

LES OGSÅ: GAFFA-skribentenes by:Larm-guide.

– Det er overveldende å få innsikt i alt det harde arbeidet som legges ned for at publikum skal få store konsertopplevelser. Finalistene illustrerer på en fin måte det unike mangfoldet i livefeltet i Norge og vinnerne fortjener all heder og ære, sier daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal, i en uttalelse.

Foto:Norske Konsertarrangører
Vinnerbidraget i kategorien Årets konsertbilde ble knipset på Terminalen Byscene av fotografen Viktor Mauren.

Årets fagjury har bestått av Pål Dimmen (rådgiver tilskuddsordninger i Music Norway), Rhiannon Edvards (leder i Virke kultur og opplevelser), Ida Eline Tangen (musikksjef i NRK P3), Guro Kleveland (redaktør i Ballade), Arvid Skancke-Knudsen (skribent og musikkhistoriker) og Tord Litleskare (sjefredaktør i GAFFA.no).

I en felles uttalelse fra juryen heter det:

– Det har vært lærerikt, innsiktsfullt og ikke minst inspirerende å være med på utvelgelsen av årets finalister. Helårsarrangørene og festivalene som har vært oppe til vurdering er alle svært dyktige og sterke kandidater. Vi ser et stort spenn av arrangører i hele landet, fra små idealistiske og frivillig drevne til de største kommersielle og helprofesjonelle arrangørene. Den viktigste fellesnevneren er iveren etter å formidle store og unike øyeblikk til sitt publikum. Alle finalister fyller på imponerende vis kriteriene for prisen Årets helårsarrangør og Årets festival. Live-Norge lever i beste velgående!

Fikk du med deg denne?