Gigantisk slipp fra Roskilde Festival – programmet er komplett

Roskilde Festivals ikoniske Orange Scene. Her under The Rolling Stones' opptreden i 2014.
Hele 81 nye artister er lagt til plakaten i dag.

Det bekrefter festivalen i en pressemelding i dag.

Til sommeren arrangeres Roskilde Festival for 50. gang, og i dag er musikkprogrammet til jubileumsutgaven komplett. Hele 81 nye navn er lagt til plakaten, og blant de nye tilskuddene finner vi store navn som Kendrick Lamar, The Strokes, Haim, Big Thief og Charli XCX.

LES OGSÅ: Stort intervju med Slipknot.

Hovednavnene på årets utgave har det laveste aldersgjennomsnittet noensinne, noe programsjef Anders Wahrén forklarer slik i en kommentar:

– Med årets musikkprogram gjør vi det vi alltid har gjort: ser fremover. Det har vært viktig for oss at festival nummer 50 skal ha kurs mot fremtiden, og derfor vil Roskilde Festival 2020 ha den laveste gjennomsnittsalderen blant hovednavnene noensinne. Man behøver ikke å ha vært på scenen i 20 år for å fylle Orange Stage. Den tid er forbi.

76 nordiske navn

I tillegg er norske Boy Pablo, Sassy 009, JABBA og Nils Økland Band klare for Roskilde til sommeren, og slår dermed følge med landsmennene girl in red, Unge Ferrari, Death By Unga Bunga, Amanda Tenfjord, Fieh, The Whitest Boy Alive og The No Ones, som er annonsert fra før.

Årets utgave av Roskilde Festival vil ha 183 forskjellige navn på musikkprogrammet, fra 41 forskjellige land. 76 av navnene er ifølge arrangørene fra de nordiske landene (Norge, Danmark, Sverige, Island) og tilsvarer 42% av programmet.

LES OGSÅ: GAFFA-skribentenes guide til årets by:Larm.

Tidligere har blant andre Taylor Swift, Faith No More, Kacey Musgraves, Tyler, The Creator, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, TLC og Pusha-T blitt annonsert.

Roskilde Festival 2020 går av stabelen i dagene 27. juni til 4. juli.

Fikk du med deg denne?